Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

FORELSKET I FÆTTER?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 16-årige pige,

Tak, for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er et stort dilemma for dig, hvor er det godt, du har skrevet til os.

Først og fremmest tænker jeg, at det er dejligt, at du har en så tæt relation med én. Du skriver, at han er din bedste ven i hele verden, og at du elsker ham, og at det er gengældt.

Uanset, om man som I, også er i familie eller ej, kan de der grænser mellem venskab og forelskelse, nogle gange være svære at mærke. Og nogle gange kan det også blive lidt flydende, om man egentlig er venner eller mere end det.

Grænsen mellem forelskelse og et godt venskab, kan godt være svær at finde. Det kan til gengæld også blive problematisk, hvis man ikke får talt om det og finder ud af, hvilke følelser, der er hvad. Og når I nu også er fætter og kusine, synes jeg det er endnu mere vigtigt at få talt om.

Præcis som du selv skriver vil jeg foreslå dig, at tale med ham om det. Så kan du finde ud af, hvad han tænker og måske bliver du også klogere på, hvad du føler. Så kan I sammen finde ud af, hvordan jeres forhold skal fortsætte.

Det kan nogen gange ødelægge gode venskaber, hvis man bliver kærester og så senere slår op. Det er ikke altid, at det sker, men det kan være godt at få talt om den risiko. Tør I at risikere jeres venskab, og hvad kan det komme til at betyde i forhold til familien? Det kan kun du og din fætter svare på, og det er op til jer at beslutte, hvad I vil.

Hvis I finder ud af, at I er forelsket og, at det er den vej jeres forhold skal gå, vil jeg foreslå, at I taler med jeres familier om det. Det kan måske blive lidt svært for dem at forstå og acceptere, men jeg håber, at I får forståelse for jeres kærlighed.

Du er altid meget velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, hvis du vil have yderligere råd og vejledning, eller bare gerne vil tale din situation igennem.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat