Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre udenfor ægteskab

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Når man har levet sammen i mange år – så undgår man ikke perioder med skænderier. Man vil komme op at skændes – uanset om man er gift eller ej. 

At være gift er ikke en garanti for noget. Men det kan føles trygt at være gift, og det betyder meget for nogen. Og det er måske tilfældet i din mors situation.

Jeg kan godt forstå, hvis du bliver nervøs for, om din mor og far vil gå fra hinanden, når de skændes. Især fordi din far er gået fra hjemmet et par gange. Men du skriver samtidig, at dine forældre elsker hinanden.

Man kan sagtens have rigtigt svære perioder samtidigt med, at man elsker hinanden.  Det er helt almindeligt. 

Man kan desværre ikke fortælle andre mennesker, hvordan de skal leve deres liv, heller ikke ens forældre. Så jeg tænker ikke, at du skal forsøge at ‘overtale’ din far til ægteskab. 

Faktisk tror jeg, at det er mere virksomt at tale med din far om, hvordan deres forhold til hinanden ser ud for dig: At du har lagt mærke til din mors usikkerhed. At du har lagt mærke til hans blomster. At du har lagt mærke til, at de vender tilbage til hinanden igen og igen. Og at du fornemmer, at de har helt forskellige holdninger til ægteskab og forhold.

Du kan komme ind på, at det faktisk påvirker dig.  Du kan godt fortælle ham, hvor nervøs du bliver, når de skændes – og at du er bange for, om de går fra hinanden. 

Mon ikke også din mor ville have godt af at høre lidt om dine bekymringer og tanker? Måske du også kunne finde et godt tidspunkt at tale med hende på?

Ved at fortælle dine forældre hvordan deres handlinger påvirker dig, så giver du dem også mulighed for at få øje på dig og dine behov. 

Måske kan det være en ide, at I laver et familiemøde – hvor I alle tre er til stede. Et møde hvor I hver især forbereder jer og skriver ned, hvad I ønsker bliver bedre. I kan også skrive ned, hvordan I hver især vil prøve at forbedre stemningen i hjemmet. Hvad tænker du om den ide?

Der er også den mulighed, at din mor eller far ringer til ForældreTelefonen på tlf. 35 55 55 57 og taler med os om, hvordan I sammen kan komme godt igennem denne periode.

Du er altid velkommen til at skrive til os på BørneTelefonen, vi har nogle søde rådgivere, der er rigtig gode at snakke med. Vi sidder på tlf. 116 111.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat