Brev

Forældre skal skilles

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år

Sikke en svær situation du er blevet sat i. Men hvor er det godt, at du skriver til BørneTelefonen for at få hjælp.

Jeg forestiller mig, at det var rigtig ubehageligt for dig at overhøre, at din mor og far talte om at blive skilt. Det lyder som om, at særligt din far var frustreret og måske ked af det, og derfor kom til at sige nogle ting som ikke var så smarte.

Det var sikkert ikke meningen, at du skulle høre det, din far sagde. Men når vi bliver frustrerede eller vrede, kommer vi indimellem til at sige ting, som vi ikke mener og eller ikke burde. Det kender du måske fra dig selv?

Jeg tænker, at dine forældre gerne ville have fortalt dig det på en stille og rolig måde, hvis de skal skilles. Men nu skete det altså på den måde, at du hørte det, mens de var uvenner.

Når man først har hørt noget, kan man ikke lade som om, man ikke ved det. Jeg forestiller mig, at det har givet dig en masse tanker og bekymringer? Det er ikke let at stå i den situation, når man er 13 år.

Derfor tænker jeg også, at du skal tale med dine forældre om det, du hørte. Det er nogle svære ting at gå rundt med alene.

Måske vil det også være en form for lettelse for dine forældre, at du faktisk ved det? Så kan de få mulighed for at forklare, hvad der sker, og du kan få mulighed for at fortælle dem, hvordan du har det.

Hvis du synes, at det er svært at starte snakken, kan du eventuelt vise dem dit brev og mit svar.

Når du har talt med dine forældre, kan det være, at du har endnu flere tanker om skilsmisse – måske fordi din mor eller far ikke kan give dig et klart svar. Jeg ved fra andre unge, at det så kan føles som en hjælp at tale med en voksen fra Børnenes Skilsmissetelefon. Her kan man gratis og anonymt få hjælp til de tanker og spørgsmål, man har.

Her på BørneTelefonen har vi en temaside om skilsmisse. Her kan du læse gode råd og breve fra andre børn, hvis forældre skal skilles eller er skilt. Måske finder du der andre, som står i en lignende situation som dig eller som deler nogle af dine tanker.

Du er også altid velkommen til at kontakte BørneTelefonen på 116111. Her sidder der en voksen klar til tale med dig og rådgive dig, hvis du har lyst til det. Det er også gratis og anonymt.

Jeg håber, at du får talt med dine forældre. Så kan dine forældre få at vide, at du har hørt, at de har talt om skilsmisse. Så får de muligheden for at få talt ordentligt med dig og sørge for, at I alle har det bedst muligt.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat