Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre skændes

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige 11 år. 

Tak for dit brev. Det er godt du skriverfor det lyder som en svær situation. Og slet ikke rart at du går rundt og er så ked af det. 

Jeg beklager meget, at du ikke har fået svar på et tidligere brev. Jeg vil gerne prøve at hjælpe dig. 

Det er helt forståeligt, at blive ked af det, når ens forældre skændes. Det er ikke rart eller særlig godt for dig, at høre på. 

Du skriver at du har svært ved at fortælle andre om hvordan du har det. Og at du har svært ved at græde foran andre selvom du har brug for det. Det må være rigtig hårdt for dig. Men det virker også til at du ved at det kan hjælpe at andre ved, hvordan du har det, så de kan hjælpe dig. Jeg har talt med andre børn, som fortæller at de også har svært ved at vise deres følelser. Nogen er bange for hvad andre vil tænke. Men de fortæller også, at de bagefter, har fået det meget bedre. At de er blevet mere lettet efter at have åbnet op om deres tanker og følelser. 

For nogen børn kan det være nemmere at skrive det ned i et brev eller en besked. Hvad tænker du om det? Måske har du en god lærer, som du har tillid til eller en anden voksen - måske en bedsteforælder? Måske kan du søge hjælp og trøst hos en venindes mor? 

Hvis du ikke har lyst til at inddrage andre, så kunne du måske skrive et brev til dine forældre. Hvor du fortæller hvor ked af det, det gør dig. Og at du faktisk har skrevet til BørneTelefonen. Måske kan du vise dem dit brev og mit svar. Så kan dine forældre få lidt tid til at tænke over; hvad de vil sige til dig inden I taler sammen. På den måde kan det blive en mere rolig samtale.

Jeg håber at du kan bruge mit svar og ellers er du meget velkommen til at ringe eller skrive herind igen. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat