Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre og skærme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 14 år

Tak for dit brev. Jeg kan udemærket godt forstå dit dilemma og forstå, at du kan føle dig uretfærdigt behandlet. Det er gennem computerspillene, at du har venner - og de er selvfølgelig meget vigtige for dig. 

Lige nu føler du dig alene i skolen. Derfor kunne jeg forestille mig, at tiden med dine computervenner bliver vigtigere. Det er her, du føler et fællesskab. Og det har vi alle brug for at føle. 

At du har det sådan, ved dine forældre måske ikke? Mon de helt har forstået, hvorfor det er så vigtigt for dig at spille? Jeg vil foreslå dig at tale med dine forældre igen. Du kunne fx vise dem dit brev og mit svar som starten på en snak. 

Målet med samtalen er, at du får forklaret dine forældre:

hvorfor computerspillene er så vigtige for dig. At de giver dig det sociale liv, du ellers mangler.
at du mangler nogle venner i det virkelige liv at være sammen med. 

Selvom du har venner på nettet, så kunne jeg forestille mig, at det også ville være godt for dig, at have venner derudover. Og særligt i klassen. Med hjælp fra dine forældre og lærere, kunne du forhåbentlig få udvidet dit netværk, sådan at du også får nogle af hænge ud med, når du ikke er bag skærmen. 

Du respekterer dine forældres regler og spiller ikke mere, end du får lov til - lader det til. Den respekt du dermed viser dem, tror jeg vil hjælpe dig med også at få respekt tilbage fra dem. Og på den måde kan I nok bedre finde nogle aftaler og spilleregler, som I alle kan være tilfredse med. For det er forståeligt nok, at du bliver frustreret over, at du ikke har noget andet vigtigt at lave, når du ikke må spille. 

Jeg kan godt forstå, at dine forældre synes, det er vigtigt, at du dyrker sport, når du sidder så meget bag computeren. Det lader også til, at du selv synes det. Men for mig lyder det ikke til, at det er den rigtig sportsgren, du går til, når du føler dig tvunget til det. Måske der er en anden sport du hellere ville gå til? 

Et forslag er også, at du får dig et fritidsarbejde? Et arbejde giver både nye erfaringer og kan også give nyt netværk og derfor nogle nye venner. Det giver dig også mulighed for at skabe nogle andre hobbyer, da du kan spare sammen til udstyr mm. 

Jeg håber, du får en god snak med dine forældre. Held og lykke

Kærlig hilsen Børnetelefonen 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat