Brev

Forældre der ikke snakker sammen

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej pige på 13 år.

Hvor er det bare godt, at du nu skriver til os på BørneTelefonen. Det er vigtigt at få fortalt en voksen, hvordan man går rundt og har det.

Du skriver at dine forældre blev skilt i sommers, og at du blev ked af det. Det forstår jeg udmærket godt. Det er ikke sjovt når ens familie bliver splittet, og man lige pludselig skal bo hos enten sin far eller mor.

Du skriver, at du gerne vil bo lidt mere ved din far. Og jeg fornemmer også at din far er med på den idé. Derfor må din far også have et ønske om, at du bor mere ved ham. Din far kunne skrive eller snakke med din mor om det, eller selv kontakte Familieretshuset om sit ønske.

Du har også mulighed for at snakke med en rådgiver fra Familieretshuset og fortælle, at du gerne vil være mere hos din far. Du kan bruge din ret til at blive hørt. Det kaldes at bruge sin initiativret, som bruges til, at dine forældre indkaldes til møde med en rådgiver fra Familieretshuset, og snakker om, hvad der er det bedste for dig.

Hvis du vil snakke med en rådgiver fra Familieretshuset kan du ringe ind på deres: Børnenes skilsmissetelefon på 20 60 05 50 11-16 alle hverdage. Du kan også læse mere om dine muligheder og få hjælp af Familieretshuset. Hvis du vil læse mere, så kan du kigge på: mig i midten.dk

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen med dig, når du skal til en ny samtale i Familieretshuset omkring samvær og måske din bopæl. En bisidder vil lytte til dig og dine ønsker og få dem fortalt i retten.

Du kan læse meget mere om en bisidder fra BørneTelefonen ved at klikke på dette link: Bisidder fra BørneTelefonen. Hvis du skulle have interesse i at få en bisidder ved sin side, skal du blot ringe eller skrive ind til vores BørneTelefon på 116111. Så skal vi nok hjælpe dig videre.

Mon du har fortalt din mor, at du savner din far.  At det faktisk også gør dig ked af det, at de slet ikke snakker sammen? Du skriver at du tror, at hun bliver sur. Og det kan måske også godt være at hun bliver det. Men måske er det fordi, at hun vil komme til at savne dig. Hvis du har lyst, kan du fortælle, at du elsker din mor ligeså højt som din far, og gerne vil være mere hos din far. Det er helt okay, at man også gerne vil prøve at bo mere ved sin far.

Din far bør også vide, at du er ked af, at han ikke kan snakke sammen med din mor. Dine forældre behøver ikke ligefrem at være bedste venner og at snakke sammen hver dag. Men de bør opføre sig pænt overfor hinanden, og skulle kunne snakke sammen om de ting, som omhandler dig. Det kan de også få hjælp til i Familieretshuset.

Du er både din mors og din fars datter, og på den måde vil dine forældre altid have noget tilfælles, som de bliver nødt til at enes om.

Det er ikke dit valg, at dine forældre blev skilt. Og du fortjener ikke at skulle gå og være ked over det, eller opleve at de er uvenner. Det er ikke rart for nogle børn at høre på at ens forældre er uvenner.

Hvis dine forældre synes, at det er svært at snakke sammen og at samarbejde omkring dig, kan de faktisk få gratis hjælp af Familieretshuset. De kan få hjælp til at samarbejde og undgå konflikter mellem dem. Det kan dine forældre se mere om på: samarbejde efter skilsmisse

Man kan også få hjælp af en familievejleder i kommunen, som også er gratis. Dine forældre kan måske kontakte den anonyme rådgivning i jeres kommune?

Det var mange ord fra mig om, hvor man kan få hjælp. Men også, at dine forældre også kan få hjælp til at samarbejde og passe på dig i midten. Det er nemlig stadig dine forældres ansvar, selvom de er skilte.

Kærlige hilsnen

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat