Brev

Forældre

Svar fra

Børnetelefonen

Du har sendt dit brev til Børn Hjælper Børn. En fra BørneTelefonen har besluttet, at det er bedst, at du får svar af en voksen rådgiver. Dit svar kommer her:

Kære 15-årige pige

Mange tak for dit brev til BørneTelefonen. Jeg er så glad for, at du har modet og styrken til at dele din situation med os. Jeg vil rigtigt gerne prøve at se, om jeg kan hjælpe dig med, hvad du kan gøre.

Jeg bliver ked af at læse, at dine forældre skælder dig ud. Det må ikke være let for dig. Dine forældre har ansvaret for at du har det godt. At du trives og er glad.

Du skriver at du får angstanfald over det, og det kan jeg godt forstå ikke er rart. Det er ikke en rar situation for dig, at være i. Jeg er glad for at læse, at du har taget kontakt til skilsmissetelefonen og snakket med en om hvordan du har det. Også selvom det kun har været om din far. Det er en rigtig god start, for det er vigtigt at du får snakket med nogle om, hvordan du har det. Det er virkeligt godt og stærkt af dig.

Du kan altid ringe til Skilsmissetelefonen igen, hvis du har lyst. Måske har du mod på næste gang at fortælle lidt mere – måske om din mors rolle. Du er jo helt anonym og ingen vil finde ud af, hvem du og din mor er. Du kan derfor tale helt trygt med rådgiverne i Børnenes Skilsmissetelefon

Jeg fornemmer på det, du skriver, at du ikke rigtigt snakker med din mor, eller din far, om hvordan du har det, når de skælder dig ud. Ved din mor eller din far at du får angstanfald? Mon du har snakket med dem, eller en af dem, om det? Mon du har mod på at snakke med dine forældre om det? Jeg spørger, fordi det vil være rigtigt godt, at få snakket med en voksen.

Men måske har du ikke så gode erfaringer med at få ‘hul igennem’ til din mor eller far? Måske tror de, at du overdriver. Måske kan de ikke forstå dig. Måske er du bange for at bekymre dem. Eller noget helt andet – eller en blanding? Der kan være så mange grunde til, at det føles umuligt at tale med sine forældre, selvom man måske gerne ville.

Hvis du synes, det er svært, at tale med dine forældre, kunne der måske være en anden i din nærmeste familie, som du har lyst til at snakke med? Måske en onkel, en tante, mormor eller en anden voksen, som du er tryg ved?  Eller måske din lærer på skolen? Du kan sige til din lærer, at du har noget vigtigt, at snakke med ham/hende om, er der tid til at snakke efter timen?

Jeg har også en anden ide, hvis du hellere vil tale med en person herinde fra (en bisidder). Du kan nemlig se denne video, der viser hvordan vores bisidder taler med en person, der hedder Terese. Terese fik en bisidder fra Børns Vilkår

Du kan tale med bisidderen – også selvom du jo ikke står og skal til møde i kommunen eller andre steder ( som der bliver sagt i videoen).

Hvis du synes at det lyder som noget for dig, så tænker jeg at du måske kan ringe til BørneTelefonen, og høre nærmere. Du kan læse mere her

Jeg håber at du ved, at du altid er velkommen til at ringe til BørneTelefonen på 116111, det er gratis og anonymt, og vi er altid klar til at lytte.

Jeg håber at du kan bruge mit svar.

Mange kærlige hilsner og tanker

BørneTelefonen

 

 

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Sådan kan du tale med en voksen om det, der er svært

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat