Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Forældre

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år.

Tak for dit brev herind til BørneBrevkassen, det er rigtigt godt du skriver til hertil og fortæller om, hvordan I har det hjemme ved dig for tiden. Når jeg læser dit brev tænker jeg, at du allerede har alt for mange ”voksne-bekymringer”. Derfor har du eksempelvis også helt ret i, at du ikke skal være den der taler med din far om, hvorvidt han skal til psykolog eller ej. Sådan en samtale er så afgjort en voksen opgave, og jeg tænker absolut ikke det er okay af din mor, at bede dig om det.

Har du nogle søskende, eller er du mon enebarn? Hvis du har nogle søskende, har du så prøvet at tale med dem om, hvordan du oplever tingene derhjemme? Hvis ikke du kan tale med dine eventuelle søskende, har du så andre familiemedlemmer, du kan tale med? Jeg ved at nogle bedsteforældre, har mere tid end forældre til at lytte til udfordringer og svære ting. Har du mon nogle bedsteforældre du kan betro dig til, eller måske har du andre i familien, der er gode at tale med…?

Du beskriver rigtigt godt din oplevelser af grundene til, at dine forældre skændes så meget. Samtidig er du også rigtigt god til at beskrive din opfattelse af, hvordan det går med din fars firma, samt hvordan dine forældre har det sammen. Mon dine forældre har samme opfattelser af hverdagen som du har…?

Den usikkerhed og tvivl du bekriver i forhold til, om du helst så de blev skilt eller helst vil have de er sammen, må være rigtig svær for dig at takle.

Jeg spekulerer på hvordan dine forældre kender til at du har det på den måde? Kan din opfattelse af jeres situation og det de skændes om derhjemme, være en anden end den dine forældre oplever?

Det ændre naturligvis ikke ved den måde du oplever jeres fælles hverdag på. Måske netop derfor, kan det så være en mulighed for dig, at beskrive dine oplevelser af jeres hverdag for dine forældre? Mon de er klar over, hvordan du har det…?

Hvordan mon dine forældre vil reagerer, hvis du viser dem det brev du har skrevet herind til, har du tænkt på det? Kan det være en ide for dig, enten at vise dit brev eller at skrive et brev til dem om, hvordan du oplever jeres hverdag derhjemme..?

Jeg ved at de spekulationer du har i forhold til dine forældres mulige skilsmisse, er nogen som andre børn også har oplevet. Jeg ved godt det ikke ændre ved, hvordan du har det, men jeg kommer til at tænke på, om du kender den temaside Børns Vilkår har om netop skilsmisse. Du kan se temasiden her:

http://www.bornetelefonen.dk/Temaer/Skilsmisse.aspx

En anden mulighed for dig er, at ringe til BørneTelefonen på 116 111 og tale med en rådgiver om hvordan du har det, det kan nogle gange være mere hjælpsomt at tale sammen, fordi rådgiver kan spørge ind til det du fortæller og du kan svare og rådgiver på den måde måske kan give dig endnu flere ideer til hvordan du kan komme videre.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat