Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

forældre

hvad gør jeg når min far kalder mig en so?

Pige, 16 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige   Tak for dit brev.   At forældre nogle gange ikke viser sig fra deres bedste side, er rigtig uheldigt og meget ubehageligt for dem det går ud over. Jeg kan forsikre dig om, at du ikke er alene om at synes, at det ikke er okay, hvad din far kalder dig og du er ikke alene om, at have en forældre der ikke taler ordentligt til deres børn.

På den måde er du med dit brev, med til at hjælpe rigtig mange andre unge og ikke kun dig selv. Det håber jeg, du husker, at være lidt stolt af. Det mod du har vist, ved at skrive ind til os, er rigtig stort og det synes jeg, du skal huske på i de svære situationer og kan måske være med til at hjælpe dig med at sige fra, hvis det sker igen.   Jeg bliver nysgerrig på, om det er på bestemte tidspunkter eller ved bestemte lejligheder, at din far kalder dig ubehagelige ting? Er det måske kun når I er alene? Eller også når I er sammen med andre? Og I så fald, er der så nogen der hjælper dig med at sige fra overfor ham eller tager dig i forsvar? Og hvor længe har det været sådan, at han kalder dig ting? Når det sker, hvad gør du mon så?

Ja, det er mange spørgsmål, men hvis du måske kan finde et mønster i din fars adfærd og din egen, kan det være, at du kan komme ham i forkøbet og være mere forberedt og klar til at sige fra. Det er ikke i orden, at blive kaldt ting, man ikke bryder sig om og det er bestemt vigtigt, at man siger fra. 

Men det kan være rigtig svært, at sige fra overfor de personer som måske også betyder rigtig meget for en og man har følelser ” i klemme” overfor. Derfor kan det være, at du måske kunne finde en, som kan være med til at tale med din far om, at det der foregår ikke er okay. Kunne du tænke på, hvem det måske kunne være? Måske en i jeres familie, måske en helt uden for familien? Eller er der måske allerede nogen der kender til det der foregår, og som så kunne hjælpe dig med, at gøre din far opmærksom på, at gøre noget andet end det han gør i dag?    Jeg håber, at mit svar har fået sat lidt tanker i gang, som kan hjælpe dig med dit problem. Hvis du har lyst eller brug for, at tale mere, så husk på, at vi har Børnetelefonen åben, samt chatten og sms’en og der sidder en klar til at lytte og måske stille endnu mere skarpt på din situaiton.   Fat dit mod og brug det til at kæmpe med, for du har meget af det. Alt god til dig. Kærlig hilsen Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat