Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

For mange katte

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år!

Det lyder virkelig ikke rart med alle de katte, I har derhjemme. Jeg kan godt forstå, at I alle er frustrerede over situationen. I har gjort en god gerning ved at fodre nogle katte, og nu er det blevet alt for meget for jer. Jeg forstår godt, at I selvfølgelig ikke kan have 28 katte. Det er alt, alt for mange – særligt når I også får loppebid, og de sviner huset til.

Det er rigtig ærgerligt, at dine forældre kommer op at skændes over problemet med kattene. Det er desværre tit sådan, at man kan komme op at skændes, når man bliver frustreret over en situation, og ikke ved, hvad man skal gøre for at løse et problem.

Der findes heldigvis steder, hvor man kan aflevere sine dyr uden at betale for det. Det kan fx være på dyreinternater eller særlige kattehjem. Personalet på internatet eller kattehjemmet vil sørge for, at dyrene får et nyt hjem. Jeg synes, at du og dine forældre skal prøve at gå på Google og se, om I kan fine et dyreinternat eller kattehjem i nærheden af, hvor I bor. I kan også prøve at kontakte Dyreværnet og forklare dem situationen. De kan helt sikkert hjælpe jer med, hvordan I kan komme af med kattene.

Umiddelbart tænker jeg ikke, at din lærer ville forsøge at få dig og dine søskende fjernet på grund af kattene. Børn bliver kun fjernet hjemmefra, hvis deres forældre ikke behandler dem ordentligt, eller drager den rette omsorg for dem. Læreren kan dog godt gribe ind i forhold til, at det sundhedsmæssigt ikke er godt for jer at bo et sted, hvor der er så mange katte, for det lyder bestemt ikke til at være børnevenligt. Men kattene vil helt sikkert blive fjernet før jer børn. Men måske din lærer kan hjælpe dig med at undersøge, hvor man kan aflevere kattene, hvis dine forældre har svært ved at overskue det.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig held og lykke med at komme af med de mange katte.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat