Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig utryk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Jeg kan godt forstå, at du føler dig utryg. Det din papfar har gjort, er nemlig overhovedet ikke i orden. Det må være rigtig ubehageligt for dig, at han har gjort de ting. Hvor er det godt, at du har valgt at skrive herind om det.

Det er faktisk sådan, at det er ulovligt at vise børn videoer med seksuelt indhold. Det betyder for eksempel videoer hvor der er nogen der onanerer. Derfor er det din papfar har gjort faktisk ulovligt.

Det er bestemt heller ikke okay, at han spørger om du onanere. Heller ikke selvom han spørger for sjov. Jeg forstår godt, at du bliver i tvivl om du skal tro på ham, når han siger det ikke var ham der havde svarede på snapchat.

Du har ingenting gjort forkert!

Det ville være rigtig godt, hvis du kunne fortælle en voksen om det. Det kan være svært at skulle fortælle. Derfor er det også virkelig modigt af dig, at du har skrevet herind. Måske kan det her brev være lettere at vise end at skulle forklare det selv? Her kan den voksne læse dit brev og mit svar, og forstå, hvad det handler om.

Det kan være at der er en voksen, du godt kan lide at snakke med. Måske din lærer, mor, din far, en tante eller en god voksen, du selv tænker på? Det kan også være du har en ven, der har en sød forælder?  Det er i hvert fald vigtigt, at du får hjælp til at blive tryg igen. Og din papfar forstår, at det ikke er ok, at vise dig voksen ting og spørge ind til dit privatliv på den måde.

Du kan også ringe eller skrive til os på 116111, så kan vi også hjælpe dig med at få talt med en voksen, som kan hjælpe dig.

Du har været modig og stærk at skrive ind, og fortælle om det. Jeg håber, at du vil bruge dit mod og din styrke til fx at få talt med en lærer på din skole. Din lærer skal nemlig hjælpe dig, når du er utryg derhjemme.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat