Brev

Føler at mine forældre er lige glade

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 10 år

Jeg kan godt forstå, at du har fået nok af at ligge i din seng og græde hver dag. Og jeg kan godt forstå, du bliver såret, når dine forældre virker ligeglade med dig.

Jeg tror, det vil være rigtig godt, hvis dine forældre får at vide, at du har det sådan. For det er slet ikke i orden, at de gør dig så ked af det.

Du har forklaret så flot i dit brev, hvordan det føles for dig. Måske kunne du vise dine forældre dit brev? Måske kan du sige til dem, at du gerne vil have, at de lægger mere mærke til dig.

Hvis det er svært at sige det alene, kan du måske få hjælp af en anden voksen? Hvem kender du, som er god at snakke med? Jeg ved fra andre børn, at det godt kan hjælpe, når man har en anden voksen til at hjælpe med sådan en snak. Så prøv om du kan komme i tanke om en sød lærer, en faster, en af dine bedsteforældre eller måske en helt anden voksen.

Hvis det er svært at komme i tanke om nogen, synes jeg, du skal ringe til os på nummer 116111 - så hjælper vi dig i telefonen.

Kram fra BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat