Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

flytte ud med min lillesøster som 16 årig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Hvor er det godt, at du skriver til Børnetelefonen. For det du beskriver, lyder som en situation I skal bruge noget hjælp til at få styr på. Jeg håber mit svar kan give dig en idé om, hvad du kan gøre nu.

Jeg er rigtig ked af at høre om din mor. Og når du fortæller, at der er vold i hjemmet, bliver jeg bekymret. Det er din fars pligt at passe på jer, og det lyder som om, at han ikke gør det så godt lige nu. Derfor kunne det meget vel være, at han, og I som familie, skal bruge noget hjælp til at finde ud af det derhjemme. Det kan ske på flere måder, og det var en god idé at starte med at skrive til os. Det er ikke en situation du skal, eller kan, klare alene - du er allerede startet på at gøre det helt rigtige, som er at tale ud, og søge hjælp. Nu er det nogle mennesker omkring dig, der må give jer den støtte, I skal bruge.

Jeg tænker helt bestemt, at det er en god idé, at du nu kontakter kommunen. Har du allerede en sagsbehandler, som du er tryg ved, kunne det være en god start at fortælle ham/hende om situationen derhjemme. Hvad der sker derefter, kan jeg ikke sige med fuldstændig sikkerhed. Almindeligvis kan man ikke bare flytte hjemmefra som 16-årig, da man ikke er myndig. I visse tilfælde kan man blive anbragt, hvis kommunen vurderer, at det er til jeres bedste. Det er også en mulighed, at I i familien kan starte i rådgivning, og få hjælp til at få det til at fungere bedre i hjemmet. Du, dine søstre og din niece har nemlig ret til at være trygge i jeres eget hjem, og det skal voksne mennesker hjælpe jer til.

Hvis der er andre voksne i din familie som du er tryg ved, kunne du også tale med dem, og få hjælp til at gå til kommunen. Det kunne fx også være en lærer fra din skole som du kan hive fat i efter en time. Jeg tænker også på, om din storesøster kender til, at din far er voldelig? Måske kunne hun være god at tale med om det der sker, og også være en hjælp til at få kontaktet kommunen.

Du skal også vide, at du kan få en bisidder med, når du snakker med kommunen. En bisidder er en socialrådgiver, der kan hjælpe dig med at få sagt det, der skal siges, og sørge for at støtte dig. Du kan læse mere om bisidning her: https://bornsvilkar.dk/radgivning/bisidning/hvordan-far-man-en-bisidder

Jeg synes du lyder som en meget ansvarlig pige, og en omsorgsfuld søster. Det er ikke en let situation I står i, men du gør det helt rigtige ved at række ud til andre. Det er super godt gået. Jeg håber mit svar kan give dig mod på at snakke med nogle mennesker omkring dig, og få kontaktet kommunen.

Mange kærlige hilsner,

Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat