Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte tilbage

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 17 år

Mange tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at det er en stor udfordring at skulle vælge mellem at flytte tilbage til Polen, eller at blive i Danmark - det handler jo om din fremtid.

Du skriver, at du gerne vil have en god skolegang og at dette er din første prioritet - det er en flot mål at have. Du har samtidig også fundet ud af, at man er nødt til at være glad og have det godt, hvis det skal lykkes. Det er en rigtig vigtig erfaring, du har gjort dig.

Jeg kender ikke selv meget til det polske skolesystem, men når jeg læser dit brev fornemmer jeg, at du egentlig godt selv ved hvad det er du vil; nemlig at flytte tilbage til Polen - for ellers vil du få lavt selvtillid, blive stresset og deprimeret.

Derfor tænker jeg, at du skal snakke med dine forældre igen. Du skal fortælle dem, hvad det betyder for dig at flytte tilbage til Polen - og hvad det vil betyde for dig, hvis du blev her i Danmark.

Hvis det skulle vise sig, at du alligevel ikke trives i Polen, eller at det faglige niveau simpelthen bare er for højt, fordi du ikke kan sproget helt - så er der jo stadig mulighed for at komme tilbage til Danmark og tage f.eks. en HF.

Derfor tænker jeg, at det måske også ville være godt for dig, at snakke med en studievejleder - måske endda før du igen snakker med dine forældre. Sammen kunne I måske finde ud af, hvilke muligheder der er for dig i Polen og hvilke der vil være for dig, hvis du skulle vælge at komme tilbage igen.

Med dette i baghånden ville det måske være nemmere for dine forældre at forstå dine overvejelser. Du kunne også overveje, om du vil vise dem dette brev som du har skrevet. Jeg håber under alle omstændigheder, at dine forældre vil lytte til dine tanker og følelser - det er jo dit liv, det handler om.

Jeg håber at I sammen finder, den bedste løsning for dig.

De kærligste hilsner fra

BørneTelefonen

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat