Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

flytte hjemmefra som 16 årig

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år!

Tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du får lyst til at flytte hjemmefra, når du ikke rigtig føler, at det fungerer mellem dig og din mor og papfar. Det må være rigtig ubehageligt at føle, at din mor ikke elsker dig, som hun burde gøre.

Det lyder som om, du har gjort dig rigtig mange overvejelser omkring det at flytte hjemmefra, og du kan mærke, at du ikke orker at bo derhjemme meget længere. Jeg tænker, at det er helt almindeligt, at der er nogle uoverensstemmelser mellem forældre og teenagere, og at unge ofte føler, at deres forældre ikke forstår dem.

Det er selvfølgelig rigtig ubehageligt, hvis man ikke føler sig velkommen derhjemme eller oplever, at ens forældres vrede går ud over én. Jeg tænker på, om du mon har snakket med din mor om, hvordan du har det derhjemme? Måske kunne det være godt at få sat ord på og på den måde få løsnet op for nogle af de svære følelser?

Selvom du flytter hjemmefra, tænker jeg, at du formentlig stadig skal have kontakt med din mor og papfar og besøge dem en gang i mellem. Derfor tror jeg, at det kunne være meget godt for jer alle, hvis I fik snakket sammen om de ting, der er svære, så I kan få en bedre relation, og have det hyggeligt sammen, når I skal være sammen? Måske kan din kontaktperson hjælpe dig med at snakke med dine forældre.

Nogle gange kan det være godt at have en anden med til sådan en samtale. Hun kan måske hjælpe dig med at formidle det, du vil sige til din mor, så din mor bedre kan forstå det. Hvad tænker du mon om det? Det kan også være, at I kan få hjælp til nogle samtaler gennem kommunen. Din kontaktperson kan sikkert hjælpe dig med at undersøge, hvilke muligheder der er.

Når det er sagt tænker jeg, at det er et stort ansvar at flytte hjemmefra som 16 årig. Der er mange ting, man pludselig skal tage stilling til (indkøb, madlavning, tøjvask, rengøring osv.), og så er det selvfølgelig vigtigt, at man har pengene til det.

Jeg tænker derfor, at det måske kunne være en god idé, hvis dig og din kontaktperson prøvede at lægge et budget over, hvad du skal have penge til, hvis du bor alene (husleje, vand, varme og elektricitet, mad, telefon, internet, buskort, tøj, fornøjelser osv.). På den måde kan du bedre få et overblik over, hvilke udgifter der er. Du skal også tænke på, om du kan have et fritidsjob, hvis du samtidig skal tage en uddannelse. Dermed ikke sagt, at det ikke kan lade sig gøre for dig, at bo alene. Jeg tror bare, at det er vigtigt, at man har gjort sig klart, hvad det indebærer at flytte hjemmefra.

Du skriver, at du er bange for, at dine planer om at flytte hjemmefra ikke kan lade sig gøre på grund af din mor. Jeg tænker på, hvad det mon er, du tror/frygter, din mor vil sige til det? Vil hun være bekymret for, om du kan klare dig? Hvis hun er det, er hun måske indstillet på, at I prøver at få det til at fungere bedre mellem jer derhjemme, fx ved at have nogle samtaler enten med en professionel eller med hjælp fra din kontaktperson.

Jeg håber, at du kan bruge mit svar og ønsker dig al mulig held og lykke.

Mange kærlige hilsener
BørneTelefonen

 

 

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat