Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

flytte hjemmefra

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 16 år!

Hvor er det godt, at du skriver herind. Det lyder som en svær tid, du har været igennem. Jeg vil forsøge, at svare dig så godt jeg kan og måske give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre i din situation.

Jeg forstår det sådan, at du og din familie flyttede i forbindelse med, at din mor fik nyt arbejde i byen, der ligger 25 km væk fra din skole. Derfor har du nu den afstand til din skole, dine kammerater og din sport.

Jeg tænker, at det kunne være rigtig godt, hvis du og din familie tog en snak om dine tanker. Gad vide, om de allerede har en fornemmelse af, hvordan du har det med det hele?

Jeg kan godt forstå, at det er svært, at være så langt væk fra din hverdag med skole, venner og sport. Så jeg tænker, at det kan være en god idé, at du og din familie undersøger dine muligheder, og taler om dem.

Jeg kommer bl.a. til at tænke på:

Er det mon en mulighed, at finde et gymnasie og et sportssted, der er tættere på dér hvor du bor med din familie? 
Har du mon overvejet, at tage et år på efterskole? Der findes f.eks. sportsefterskoler. Og på nogle af de her sportsefterskoler, kan man også forsætte i gymnasiet. 

Det er jo en stor ting, at flytte hjemmefra, så det kan være godt at være helt klar på, hvordan det bliver, hvis det skal være sådan. På en efterskole, kan man f.eks. øve sig i, at bo væk hjemmefra. Og man møder andre unge, fra forskellige steder i landet - ofte med de samme interesser.

Så længe du er under 18 år, har dine forældre forældremyndigheden og forsørgerpligten overfor dig. Det betyder at de, i de fleste tilfælde, skal betale hvad det koster, om du bor hjemme, på en efterskole eller for dig selv. 

Men nogle gange, er der mulighed for, at ens familie kan få hjælp til f.eks. at betale en efterskole. Indimellem findes der også muligheder for, at man kan bo på et kollegie eller et skolehjem, i nærheden af den skole man gerne vil gå på. Man kan kontakte en studievejleder eller kommunen, for at få mere hjælp til, at undersøge, hvilke muligheder der er og hvad der er den bedste løsning.

Det er svært for mig præcis at sige, hvad der er af muligheder for netop dig og din familie. For det kan skifte lidt, fra kommune til kommune. Og det er også afhængig, af netop jeres situation. 

Derfor tænker jeg, at du kan starte med, at tale med din familie om dine tanker. Hvis det føles okay for dig/jer, kan I bagefter tale med enten en vejleder på din skole, eller med en sagsbehandler, i den kommune som I bor i.

Det kan også være, at der er nogle kammerater fra din sport, eller måske din træner, der ved noget om de muligheder der er. Nogle gange, kan der netop være muligheder for unge, der dyrker sport på højt plan.

Jeg tænker ikke, at du skal gå alene med, hvordan du har det i hverdagen og med de tanker, du gør dig.

Jeg forestiller mig, at din trivsel er vigtig for din familie og at de vil bakke dig op, for at du kan have det godt. Derfor tror jeg på, at din familie vil lytte og finde løsninger sammen med dig, hvis du beslutter dig for at tale med dem om de ting, du tænker på.

Du lyder til, at være en sej og klog dreng. Jeg ønsker alt det bedste for dig nu og i fremtiden.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

 

 

 

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat