Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte hjemmefra?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Tak fordi du skriver til os. Det lyder til, du går gennem nogle rigtig svære ting nu. Hvor er det godt at høre, at du har en god kæreste, der støtter dig. Det er rigtig vigtigt.

Du skriver, at din kæreste ikke synes, det er godt for dig at bo hjemme. Hvad tænker du selv om det at flytte? 

Det kan sagtens være, at det er den bedste løsning for dig at flytte hjemmefra. Men det kan også være, at det ville være bedre for dig at blive boende hjemme – og du og din familie i stedet fik noget hjælp sammen? 

Det er din kommune, der kan hjælpe dig med at finde en løsning. De kan fortælle dig om de muligheder, du har for at flytte hjemmefra, og de muligheder, der er for at hjælpe dig og din familie. 

Alle kommuner har et tilbud om anonym rådgivning. Du kan derfor ringe til din kommune helt anonymt og høre, om den hjælp du kan få. Du kan finde telefonnummeret på den anonyme rådgivning i din kommune på kommunens hjemmeside. 

Børns Vilkår har en bisidderordning, som jeg også tænker kunne være noget for dig. En bisidder kan hjælpe dig med at tage kontakt til kommunen og generelt hjælpe dig gennem et sagsforløb. Du kan læse om det her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Hvis du synes, det lyder som noget for dig, eller du bare har lyst til at snakke mere om din situation, kan du ringe ind på 116111. Her sidder søde rådgivere klar til at hjælpe dig. Jeg ønsker dig alt det bedste fremover.

Venlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat