Brev

Flytte hjemme

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år

Tak for dit brev hvor du fortæller, at du vil tage til Stockholm til sommer og besøge din storesøster som du ikke har set i over tre år.

Jeg kan godt forstå at du er ked af ikke at have nogen kontakt til din storesøster og at du vil gøre alt for at komme til at se hende igen, jeg tænker dog at det måske er lidt voldsomt bare sådan at rejse hele vejen til Stockholm uden hun ved at du kommer. Hvad nu hvis den adresse du har fundet ikke er hendes adresse længere eller hvis hun ikke er hjemme…?

 

Du fortæller i dit brev, at du har prøvet at ringe til hende, men at det nummer du fandt på hende ikke virkede. Jeg ved ikke om du er klar over det, men når man skal ringe til udlandet skal man trykke en landekode”, ellers går opkaldet ikke igennem. Jeg ved at landekoden til Sverige er 0046. Det betyder, at du inden du trykker din storesøsters telefonnummer skal trykke 0046, gjorde du det da du ringede til hende, ellers var det måske et forsøg at prøve det?

Jeg tænker at det også kan være en mulighed at se om du kan finde hende på Facebook eller at sende et brev til den adresse du har fundet på hende, så I kan få noget kontakt inden du rejser op til hende.

Du har i mellemtiden sendt os et brev mere. Her beskriver du mere om hvad der skete dengang i jeres familien. Du skriver også, at din søster har en far der bor i Sverige - måske kan du kontakte ham og spørge ham om han ved hvordan hun har og hvor hun bor? 

Jeg kan dog på ingen måde anbefale dig at rejse ud af landet uden en voksen, din far eller mor, har givet  tilladelse. Måske kan du fortælle, at du savner din søster, og du gerne vil i kontakt med hende. Så kan du sammen med dine forældre finde ud af mere om hvor din søster bor, og om hun har lyst til at få besøg af dig. Det vil være så ærgerligt, hvis du rejser til Stockholm og hun ikke er hjemme, eller måske endda ikke har lyst til at lukke dig ind? Så det vil være bedst, hvis du via brev eller telefon, får kontakten først....så du også passer på dig selv, og først finder ud af, om hun er klar til kontakt igen....

Hvis du har lyst er du også altid velkommen til at ringe ind til BørneTelefonen på 116 111 hvis du har lyst til at tale med en af de søde rådgivere om det og se hvilke råd og idéer han eller hun har.

 

De bedste hilsner

BørneBrevkassen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat