Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte hjemme fra 14 år?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 14 år,

Tak for dit brev. Det er flot, at du har haft overskud til at skrive til os. Jeg kan godt forstå, at du har mange tanker om det at flytte hjemmefra som 14-årig.

Du skriver, at du altid gerne har villet flytte hjemmefra, når du blev gammel nok. Det er helt normalt at have de tanker, og det er derfor tanker, du deler med mange andre på din alder. Det er også helt normalt at sige højt i et skænderi med ens forældre. Tit er det bare også sådan, at når så man er gammel nok (18 år), er der mange, som vælger at blive boende hjemme lidt længere. For det er en stor beslutning at skulle flytte hjemmefra.

Det er, som du sikkert ved, dine forældres ansvar at passe på dig, til du bliver 18 år. Det er også dem, der sammen med dig, skal skabe nogle rammer derhjemme, hvor der er trygt og rart at være. Jeg tænker, at det er meget voldsomt at skulle flytte på et værelse som 14-årig - også selvom dine forældre betaler for huslejen.

Hvor meget og hvordan har I præcist talt om, muligheden for, at du flytter på værelse hos din mors ven? Har I mon talt om andre muligheder, for at I kan få det bedre sammen derhjemme? Jeg tænker fx, at efterskole måske kunne være en mulighed. Det er en tryg måde at prøve at være væk hjemmefra i et år på. Jeg har hørt fra mange andre unge, at de siger, det har været det bedste år i deres liv, og at de netop også oplevede mange skænderier med deres forældre, inden de tog af sted. Du kan læse mere på efterskolernes hjemmeside.

Måske har du slet ikke lyst til det? Så kunne det måske være en hjælp for jer at få snakket med en, som kunne hjælpe jer derhjemme til at få det bedre. Din mor kunne ringe til ForældreTelefonen på tlf: 35 55 55 57 og snakke med en voksen, som er vant til at snakke med forældre, der har de samme problemer, som du fortæller, at I har derhjemme.

Det er dejligt for dig, at du igen har kontakt med din far. Jeg kan godt forstå, at du passer på, at I ikke bliver uvenner igen og ikke har lyst til at bo hos ham, når han skal rejse efter sommer. Du har gjort dig rigtig mange tanker, og det er meget flot af dig, men også hårdt for dig, og det er ikke i orden, at du skal finde en løsning på det alene. Jeg håber, du kan finde mod til at få snakket med din mor igen, og at I sammen kan få lagt en plan for dig.

Til sidst kan jeg ikke lade være med at sige til dig, at det er meget normalt, at man i din alder, er uenig med sine forældre, og at man kan føle at ens forældre har svært ved at forstå en. Der sker så super meget, når man bliver teenager både fysisk og psykisk. Man kan sige, at man skal til at lære sig selv at kende på ny, og dine forældre skal også lære deres barn at kende med de forandringer, der sker, og det er alt sammen helt normalt.

Jeg ved godt, at det er svært, men jeg tænker, at hvis I begynder at snakke sammen om, hvad det gør ved jer, når I skændes, og måske får lavet nogle regler, hvor der er plads til begge jeres ønsker, så kan det måske hjælpe lidt.

Du kan også ringe til BørneTelefonen 116 111 og snakke med en voksen, der sidder klar til at lytte, og som er vant til at snakke med unge.

De bedste hilsner fra BørneTelefonen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat