Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytte

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære M*******
Tusind tak for dit brev. Jeg kan godt forstå, at du ikke har lyst til at flytte, når alle dine venner, din kæreste og din klub er her på øen. Jeg kan se, at der er flere ting, du tumler med for tiden, så jeg kan også godt forstå, hvis du har brug for noget sparring for at finde ud af, hvad du skal gøre. 

Med alle ting, tænker jeg, at det er rigtig flot, at du beder om hjælp, og jeg tror, det ville være en rigtig god ide, hvis du kunne få hjælp fra en voksen. Måske kender du en, som er tæt på dig, som du tror, vil lytte til dig og hjælpe dig på vej? Det lyder rigtig bekymrende, at din mor er begyndt at drikke så meget, at det påvirker hendes måde at være på over for dig. Jeg tænker, at du (og din mor) har brug for noget hjælp, så hun forhåbentlig kan lægge den vane fra sig igen...
Det er måske lidt svært at tale med din mor om det, fordi alle tingene involverer hende..? Men det kan måske være et andet familiemedlem, en lærer, en nabo eller måske din træner? Tror du, du ville kunne betro dig til en af dem..?

Det kan være rigtig svært at få det sagt og fortalt, når man ikke synes, at tingene fungerer så godt derhjemme. Men så kan det måske være en ide for dig at vise dit brev og måske det her svar? Her fortæller du jo helt klart og tydeligt, hvordan din mors beslutninger gør livet svært for dig for tiden.

På alle kommuner er der gratis ungdomsrådgivninger, hvor du kan henvende dig, hvis du ikke umiddelbart kender en voksen, du har lyst til at tale med. Det kan nogen gange være rarere at tale med en, man ikke kender, og på kommunen kan man henvende sig anonymt.
Man kan også henvende sig uden at være anonym, hvis man har brug for at kommunen hjælper ens familie. (Og det, tror jeg, vil være en god ide for dig at gøre.) Det er nemlig sådan, at kommunen har pligt til at hjælpe børn og unge i familier, hvor forældre fx drikker for meget eller slår.
Det er sådan, at du kan få hjælp fra en af Børns Vilkårs børnebisiddere, hvis du gerne vil have en til at støtte dig i at bede kommunen om hjælp. Hvis du klikker på dette link>> kan du læse mere om den mulighed... Børns Vilkår har hjulpet mange børn, der havde det svært hjemme og vi vil også meget gerne hjælpe dig.

Det kan også være, det vil kunne hjælpe dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge på UngeChatten, hvor rådgiverne kan spørge lidt mere ind til din situation og hjælpe dig videre.

Jeg tænker i hvert fald, at det du skriver, lyder alvorligt og lyder som noget, det er vigtigt, du får fortalt og får hjælp til at løse, så jeg håber det lykkes dig at finde frem til en, der kan hjælpe dig.

Med venlig hilsen
BørneBrevkassen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat