Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Flytning

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16 år

Jeg kan sagtens forstå, at du føler dig sat ud på et sidespor i forhold til, at dine forældre har truffet en beslutning om at flytte.

Du fortæller, at det føles som om, at dine forældre skjuler sandheden for dig og din søster. Nogle gange er forældre nødt til at træffe beslutninger på familiens vegne - også selv om det ikke lige er det, man som barn ønsker. Det er dog vigtigt at være åben omkring det og tale sammen om det. Når jeg læser dit brev, får jeg forståelsen af, hvor vigtigt ærlighed og tillid er for dig - og det er nogle rigtige gode og meget vigtige egenskaber at have som menneske. Derfor kan det godt virke skuffende, når andre viser en anden side af sig selv.

Du vil gerne vide, om du kan flytte eller undgå at flytte - jeg tænker, at det nok havde været lettere for dig at flytte, hvis dine forældre havde været ærlige fra starten og ikke havde lovet jer, at I kunne blive, hvor I er nu. Da din mor har fået et nyt arbejde, som ligger et andet sted, er det måske en nødvendighed for jeres familie flytte dertil.

Jeg kender ikke afstanden mellem det sted I bor nu og der, hvor dine forældre gerne vil have, at I flytter hen. Men kunne det måske være en mulighed for dig, at pendle til det gymnasium, som du gerne vil gå på? Måske er der også mulighed for at du kan bo på gymnasiet (kost gymnasium?), hos noget famlile, venindes familie eller måske en bolig tæt ved. Så kunne du tage hjem i ferier og weekends. Det kunne du snakke med dine forældre om... Hvis det ikke er muligt, er der så mulighed for at tage nogle af de linjer, du gerne vil have der?

Det er vigtigt, at du holder fast i de gode værdier, som du har i dig. Derfor synes jeg at du, og måske også din søster, skal tage en snak med jeres forældre - et slags familiemøde. Ikke for at prøve, at få dem til at ændre deres beslutning. Det tror jeg er svært, når din mor har fået et fast arbejde - men for at få fortalt om det tillidsbrud du og din søster føler. Jeg tror, at det vil være godt at få sat ord på det, som du føler og tænker.

Du har hjertet på det rette sted, og jeg vil ønske dig held og lykke med fremtiden.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat