Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far som arbejder i udlandet

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 18-årige K

Tak for dit brev, hvor du meget klart og grundigt får beskrevet en kompliceret og trist situation for din familie.
Ud fra dit brev lyder det som om, at du oplever, at din far mest lever et liv for sig selv. Et liv hvor han ikke bidrager til jeres husholdning, men næsmest ødelægger den, for nu at trække det skarpt op.

Jeg er ikke sikker på, hvad du gerne vil have et godt råd eller hjælp til fra Brevkassen. Men jeg gætter på, at du er lidt i tvivl om, om det er okay, at du har valgt at stå ved din mors side. Og måske konkret hjælpe hende til at flytte? 
Eller at du måske er i tvivl om, om det er ok, at du ikke låner din far flere penge?

Det er ikke i orden, at du som 18-årig regelmæssigt skal låne din far (eller mor) penge til at betale regninger med. Det er ikke et barns opgave at få økonomien i en husholdning til at hænge sammen. Det er ellers godt klaret, at du er i stand til det, synes jeg. Du tjener dine egne penge, og du lyder som en person med et godt overblik, en stor modenhed og ansvarsfølelse. Men det er ikke meningen, at du skal tage ansvaret for dine forældres økonomiske udfordringer.

Hvis du tvivler på, om det er i orden at sige fra overfor din far, så skal du vide, at det er helt okay.

Du og din mor skal se på, hvordan I to får den bedst mulige hverdag sammen. Det er stressende og uhensigtsmæssigt at have ubetalte regninger, eller at opretholde et forbrug man ikke har råd til. Og det kan jeg også høre, at du og din mor ved. Så det er rigtigt at komme ud af det, eller få hjælp til at løse problemet.

Samtidig vil jeg gerne understrege, at du jo har din helt egen relation til din far. Du er hans datter. Og jeg synes ikke at du skal vælge ham fra, fordi din mor er træt af ham, med mindre det er dét du selv ønsker?
Han kan - hvis du vil – stadig have en plads i dit liv, hvis I bare sørger for, at gæld og lån ikke bliver rodet ind i de følelser I har for hinanden. Måske har han ikke det store overblik i pengesager, men kan være en god far for dig, hvis I får skilt tingene ad? 

Hvis du og din mor har brug for støtte til at flytte, eller få overblik over situationen, så kan I altid kontakte jeres kommune. I kan tage direkte kontakt til jeres sagsbehandler, men I har også mulighed for at tage en anonym snak, i kommunens åbne anonyme rådgivning.

Jeg håber, at du fik et brugbart svar. Jeg ønsker dig og din familie alt det bedste.

De kærligste hilsner, BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat