Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far siger ja, men mor siger nej

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Her på Brevkassen taler vi med mange, der står i en situation, der ligner din! For når man har forældre, der ikke taler sammen, gør det mange ting lidt sværere for barnet! Og man kan nemt komme til at stå med ting, der ikke føles nemme – som du gør nu!

Din mor og far har fat i hver sin side af samme sag. Nemlig hvad der er bedst for dig! Men måske ville det være bedst for dig, hvis begge sider kom med i det, I vælger at gøre.

Det er ok for din far, at du og din veninde tager til koncerten. Han er åben overfor, at du har et stort ønske om lige den koncert. Måske tænker han også, at det er et almindeligt at ville prøve ting uden mor og far, når man er 14. Det er jo den alder, hvor de ting man gør med venner, er endnu vigtigere end nogen sinde før.

Din mor siger det er udelukket. Nogle voksne kan godt komme til at bekymre sig, når de ved, at deres barn skal vente på natbussen. Eller skal være blandt andre unge, der drikker…. eller andet. Du kunne måske spørge hende, hvad der bekymrer hende? For jeg tænker, at noget bekymrer hende. Det er godt, at hun tænker over ting, der kan gå galt. For så kan I aftale ting og lægge planer, der gør at ting bliver sikre for dig.

Det er vigtigt for dig at komme til koncerten – men lige så vigtigt for dig, at det er trygt og sikkert. Begge sider er vigtige.

Du og din far kan tænke over, hvad I kan gøre for at turen bliver sikker. Måske kan han vente på en cafe mens koncerten varer og følge jer hjem? Måske kan I også lave klare aftaler om alkohol og andet... Du og din far kan tænke over og aftale, hvordan i gør koncerten til en sikker og god oplevelse for dig og din veninde. 

Det er sådan, at din far skal tage stilling til de ting, du laver, når du er på samvær hos ham. Men det føles bedst for dig, når din mor er med på det, der foregår. For som du skriver, tænker du altid meget på, hvad din mor tænker. Og din mors tanker er vigtige - for de sikrer at oplevelsen er tryg og sikker for dig og din veninde. 

Mon ikke din mor og far kan blive enige om at give dig den oplevelse på en måde, der er god og sikker? Du kan prøve at tale med dem begge om ’de to sider’ og måske vise dem begge dette brev – hvis du tænker det vil hjælpe dem? De er også velkomne til at ringe til ForældreTelefonen på 35555557 og tale med os.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat