Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far og blå mandag:(

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Du

Tak for dit brev. Jeg kan sagtens forstå, at du synes, at det er irriterende, at din mor vil med til blå mandag. For når man er sammen med venner, er man jo lidt "en anden", end når man er derhjemme.

Jeg tænker på, hvorfor dine forældre vil have, at din mor skal med? Er det fordi de er bekymrede for, om du drikker alkohol og kommer galt af sted? Eller er det fordi I er alene inde i byen? Og er der mon andre af dine venner, hvis forældre skal med?

Jeg er sikker på, at de har besluttet, at hun skal med, fordi de vil passe på dig. Men måske kunne I tale jer til en ordning, hvor din mor ikke tog med, hvis I tager udgangspunkt i de bekymringer, dine forældre har.

Måske kunne I aftale, at du ringer hjem en gang i timen, eller kun er ude til kl. 22, eller noget andet? Det kunne også være, at din mor eller far kunne snakke med et par andre forældre til dem, du skal ud med, og måske finde ud af, hvad der gør, at de gerne må være afsted uden forældre?

Hvis de bare ikke er til at rokke, kunne det være, at din mor kunne holde sig på afstand, når I er ude. Hun kunne sidde på en café, hvis I er på strøget, eller noget i den stil?

Jeg kan sagtens forstå, at du er ærgerlig over dine forældres beslutning. For det at din mor er med, kan måske både få dig til at føle dig anderledes end de andre, og samtidig en smule overvåget. Ligesom du beskriver, kan man jo ikke pjatte og være en af vennerne på samme måde, hvis ens mor sidder lige ved siden af.

På den måde kan det desværre muligvis også komme til at gøre det mindre sjovt for de andre, at der er en voksen med. Det tænker jeg også, at du kan fortælle din mor.

Det kan sagtens være, at du allerede har prøvet det, men måske kunne du bede hende og din far om at sætte sig med dig og tage en stille og rolig samtale om det? Hvis du vil, kan du endda vise dit brev til BørneTelefonen og mit svar. Så kan det være, at de bedre kan forstå, hvad det er du tænker og føler omkring situationen.

Når man komme i din alder, begynder man at løsrive sig mere fra sine forældre. Det er helt naturligt - og ens forældre skal derfor give mere og mere slip. Samtidig skal de dog også pligt til at passe på en. Og derfor tager de nogle gange nogle beslutninger, som man ikke synes er super fede. Det svære - for både børn og forældre- er at finde den rette balance mellem at passe på barnet og give det fri. 

Måske har dine forældre en hel sælig grund til, at de bliver nødt til at tage med på blå mandag? Det kan jeg jo ikke vide. Men vigtigt er det i hvert fald, at de også sætter dig fri og viser dig tillid til, at du godt kan klare tingene på egen hånd. Derfor håber jeg, at I kan få en god snak om, hvordan de bedst viser dig den tillid - men samtidig også passer på dig.

Jeg håber mit svar kunne hjælpe dig til at få snakket blå mandag igennem med dine forældre. Jeg er sikker på, at de kun vil dig det bedste, og jeg håber at I sammen kan finde en løsning.

Dine forældre er meget velkomne til at ringe til os på ForældreTelefonen på 35 55 55 57, hvis de vil tale med en rådgiver om, hvordan de bedst håndterer denne situation.

Mange hilsner, og jeg håber din dag bliver god,

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat