Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

far gør mig bange

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige

Mange tak for dit brev til BørneBrevkassen. Det lyder som om, du har rigtig meget at se til i dit liv... Hvor er det flot, at du alligevel har overskud til at skrive et brev til brevkassen. Jeg håber meget, at du kan bruge mit svar.

Det første der falder mig ind, når jeg læser dit brev er, at din far ikke må være voldelig overfor dig. At skubbe dig, så du falder ned på gulvet, er vold, og det er ikke ok. Jeg tænker, det er rigtig vigtigt, at du får fortalt til nogen, hvad der i virkeligheden foregår hjemme hos din far. Den behandling er ikke ok... Har du mon fortalt din mor om det...? Har du mulighed for at være mindre hos din far, så du ikke udsættes for de her ting...? Har du mon selv bestemt, hvor meget du er hvert sted...?

En anden ting, som du beskriver i dit brev, er den venlighed du viser din far ved at hjælpe ham med de praktisk opgaver i hverdagen... Det lyder faktisk som om, du hænger på langt det meste, uden at det på nogen måde bliver værdsat..? Igen vil jeg spørge, om der er nogen som ved, hvordan det virkelig er at være dig hjemme hos din far...? Kunne du måske betro dig til din farmor eller måske en faster...? Jeg tænker, at de måske kunne hjælpe dig med at snakke med din far... Han er nødt til at vide, at det han gør, ikke er ok... Han er også nødt til at vide, at han sætter dig i en situation, hvor du går rundt og er bange for ham.

Til sidst tænker jeg, at det måske snart er tid til at du skal have dit eget sted? Hvordan ville det mon være for dig at flytte for dig selv?

Måske har du lyst til at tænke lidt over det, jeg har skrevet, og så måske prøve at vende det med en rådgiver på Børnetelefonen på 116 111? Der er åbent alle hverdage fra kl. 11-23 og lørdage fra kl. 13-17.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat