Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år.

Det er nogle store og meget voksne ting, du ,som 15 årig, har at spekulere på.

Jeg kan godt forstå, at du er bekymret for din far og hans økonomi, for det betyder jo også meget for dig og dine søskende, hvordan jeres familie kan klare sig økonomisk. Men jeg tænker, at du bliver nødt til at prøve at lade være med at tage disse problemer på dig. Du har ikke indflydeklse på, hvordan din fars økonomi er, og du kan ikke tage det ansvar på dig.

Det er meget rørende, at du er så bekymret for din far. Måske skal du have en snak med ham om, hvordan det egentlig står til hjemme hos jer. Fortæl ham, at du er meget bekymret for ham, og fortæl ham, at du er ked af, at du gerne vil hjælpe, men ikke kan holde til at det ser sådan ud økonomisk. For det kan du ikke.  Selvom det er meget ansvarligt af dig ikke at være ligeglad med, hvordan tingene skal kunne hænge sammen, så er det i sidste ende de voksnes ansvar at passe på familien. Jeg håber også, at din far i sådan en snak vil fortælle dig, at det ikke er dit ansvar at tænke på jeres families økonomi. Det er ham, der har stiftet gæld, og det kan og skal du ikke hjælpe ham ud af. Men du kan bede ham om at snakke åbent om det derhjemme, så I allesammen bedre kan forstå, hvad der foregår.

Det er muligt at få gratis og anonym rådgivning hos www.sr-bistand.dk - din far kan læse mere om hvilke slags gælds rådgivninger, der er mulige at få: http://sr-bistand.dk/raadgivning/gaeldsraadgivning/  Han kan aftale at komme ind eller ringe og få en snak. De kan hjælpe med at tage kontakt til der, hvor din far skylder penge. Hjælpe med at lave en plan for at betale gælden og et budget for, hvordan økonomien kan blive ok igen. Vil det være muligt at fortælle din far, at han kan få god rådgiving hos dem?

Måske kunne det være en idé at snakke med en anden voksen, som du har tillid til, om disse ting. Økonomi kan være svært at finde rundt i, og jeg har på fornemmelsen, at du vil kunne have gavn af at kunne forstå, hvad der foregår. Måske har du lyst til at ringe til BørneTelefonen på 116111 og få dig en snak med en voksen der. Måske kunne der være mulighed for, at I får noget hjælp i familien.

Jeg synes du skal forsøge det, og ellers er du også altid velkommen til at skrive igen.

Kærlig hilsen BørneTelefonen.

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat