Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Far

Jeg er en pige på 15. Da jeg var 11 sagde min far til mig en dag, at jeg skulle aflevere nøglen til hans lejlighed for han ville ikke se mig mere.

Han sagde jeg var født ved en fejl og hvis han havde chancen ville han har skaffet mig af vejen.

Jeg har været ked af det lige siden, for jeg mangler en faderlig rolle som kan hjælpe mig i de svære situationer vi unge bliver udsat for igennem alderen.

Jeg har altid sagt til mig selv, at det var min skyld at han droppede kontakten til mig, for kan ikke se nogen anden grund til hvorfor han ellers skulle droppe kontakten.

Jeg har skrevet et langt brev til ham men tør ikke sende det. Hvad skal jeg gøre.

Jeg savner min far

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 15-årige pige

Jeg kan virkelig mærke, at det savn du mærker, har tynget dig i mange år. Du har stået i mange situationer og længtes efter en far, og det forstår jeg godt. Det er – eller det burde være – det mest naturlige i verden, at kunne støtte sig til begge sine forældre. Hvis man mangler én af dem, så vil der være en længsel og en smerte.

Din far har valgt at droppe kontakten, skriver du. Det er meget vigtigt, tror jeg, at du husker at dét var sådan det var. Det var et valg han traf. Du har altså ikke nogen skyld i, at din far har droppet jeres kontakt.

Jeg kan ikke forklare, hvorfor en far kan gøre sådan. Men jeg ved med sikkerhed det her: Når en far gør sådan, så handler det aldrig om barnets handlinger eller væremåde.
Det handlede om ham – hans liv eller hans personlighed – at han droppede kontakten. Og oven i købet valgte at sige nogle meget sårende ord til dig samtidig.

Jeg synes det lyder så fint, at du har skrevet et brev til ham. Det kan nemlig hjælpe dig med, at samle dine tanker og følelser.

Hvis du vælger at sende det, så tror jeg du skal være forberedt på, at han måske ikke vil reagere. Hans valg for 4 år siden, om at ville droppe samværet med dig, hans dejlige, søde datter, gør mig meget usikker på, om han føler sig knyttet til dig, på den måde som fædre normalt gør. Hans afskedsord får mig til at tænke, at han formentlig ikke har fornemmelse for dine følelser.

Hvad tænker du mon selv om hans handlinger, og de ting han sagde? 

Du fortæller ikke om du har en mor, som passer på dig, trøster dig og snakker med dig, når du savner din far. Det håber jeg du har. Ellers håber jeg, at der er en anden voksen, som du synes er tæt på dig, som du kan tage fat i og få støtte fra?

Jeg tror, at det er vigtigt, at du selv, og de mennesker du har omkring dig, forstår, at du har et savn efter din far. Ind i mellem vil det savn gøre dig ked af det – og så vil du have brug for at snakke om det, igen og igen, og det er helt okay. Du kan også vælge at skrive nogle flere breve, for som jeg nævnte tidligere, så kan det hjælpe dig med at få overblik og ro.

Du er selvfølgelig også velkommen til at tage fat i os igen, hvis du har lyst til det.

De kærligste hilsner fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat