Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familieskænderier og sevmordstanker

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng

Det lyder til, at det blev for meget for dig den dag, at dine forældre kom op og skændes om deres forskellige grunde - også for dine søstre.

Jeg ved fra andre, at det er rigtig svært at se og høre sine forældre skændes og man kan komme til at føle rigtig mange ting. Dit hjerte gik næsten i stå inden, du råbte af din familie. Jeg kommer til at tænke på, om du blev lidt forskrækket og bekymret for, hvad der ville ske hvis skænderiet fortsatte på den måde. Det er i hvert fald en stærk følelse i dig, der fik dig til at sige fra og forsøge at stoppe skænderiet. Nogen gange når der er noget, der går en på og er vigtigt og værdifuldt, kan man godt pludselig få en reaktion. Og det er helt okay at have en reaktion.

For mig lyder det til, at du hellere vil have, at man diskuterer eller snakker om det på en mere rolig måde - måske er det lige præcis det I alle ønsker i familien? Men, lige nu er svært at finde ud af hvordan? Mon I har talt om det og hvad der lige skete den dag og de følelser og tanker, der dukker op, når det bliver for meget?  Når du skriver om dine følelser og selvmordstanker, så er det altså vigtigt at I får talt sammen derhjemme - måske er der en af dine forældre, du snakker bedst med eller kan skrive det til, så det bliver tydeligt, at du ikke har det godt med familieskænderier. Det kan også være en anden du kender (bedsteforældre, lærer, fætter, onkel, tante), som kan hjælpe dig med at få det sagt.

Når din far siger, at han vil flytte, hvis det sker igen - så er det ikke din eller dine søstres skyld. Men, nok et tydeligt tegn på, at han også ønsker, at man kan tale om tingene...? Så er det jo også vigtigt, at din mor og far finder ud af, hvordan de kan være uenige og diskuterer uden at skændes, så I børn har det godt i familien. Det er muligt at lære at være uenige uden at skændes! Det kan fx være, at man får taletid i 3-4 minutter, hvor andre ikke må afbryde, men lytter godt efter og finder det man bedst kan gøre ved det sammen. Mon familien kan øve sig i det, hvis du foreslår det.

Der er også mulighed for at man kan få gode råd og vejledning den by man bor - på kommunens familierådgivning er det gratis og anonymt...vil det være noget for dine forældre og jer børn? Jeg ved, at det har hjulpet andre familier, så måske er det noget din familie kan få glæde af?

Hvis du har lyst, kan du også altid ringe til BørneTelefonen på 116 111. Her sidder søde rådgivere klar til at lytte til dig. Dine forældre kan også ringe til vores ForældreTelefon på 35555557, måske ved de ikke at de også kan ringe ind til os?

Alt det bedste fra BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat