Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familieproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Tak for dit brev. Hvor må det være hårdt og udmattende at bruge al sin energi på at være i så mange skænderier. Ens hjem skulle gerne være et sted, hvor man netop kan slappe af. Så hvor er det godt, du skriver ind. 

Du skriver, du tror, det vil være bedst at komme væk. Når jeg læser dit brev, virker det til, du har gjort dig mange gode overvejelser. Det vil jeg sige er rigtig flot. Jeg vil prøve at give dig nogle råd til, hvad du nu kan gøre.

Det kan være en god idé at bruge din kommunes tilbud om anonym rådgivning. De kan råde dig til, hvordan du gør, når du gerne vil flytte hjemmefra og er 15 år. De kan også råde dig til, hvordan både du og din familie får noget hjælp, så volden og skænderierne hjemme stopper. For selvom du flytter hjemmefra, så er det tydeligt, at der skal ske ændringer i den måde, I er sammen som familie. Du kan læse mere om den anonyme rådgivning på din kommunes hjemmeside. 

Jeg vil også opfordre dig til at kigge nærmere på vores temaside om vold i familien:http://https://bornetelefonen.dk/tema/vold-familien.
Det er, som du også selv kan mærke, meget skadeligt for et barn at vokse op med vold og mange skænderier. Det er derfor vigtigt, at du får noget hjælp. Også nu hvor du er begyndt at høre stemmer. At du har det sådan, fortæller mig, at du er alt for overbelastet i forhold til problemerne derhjemme og nok har brug for professionel hjælp fra fx en psykolog.

Jeg vil derfor opfordre dig til at bede om hjælp hos en voksen, du har tillid til. Det kunne være en god lærer. Eller en af dine venners forældre. Eller en helt anden voksen, du er tryg ved. Her på BørneTelefonen har vi også det, der hedder bisiddere. Det er en voksen, der kan gå med dig til kommunen og bede om hjælp. Vores bisidder er din støtte  - som både kan hjælpe dig før, under og efter møderne i kommunen. Bisidderens opgave er derfor at hjælpe dig med at få fortalt, det der er vigtigt for dig. Fx også at du er bekymret for, hvordan du kan fortsætte med den ridning, du er så glad for og som sikkert er en stor støtte for dig lige nu. Læs mere om bisiddere her: https://bornetelefonen.dk/bisidder

Du har allerede prøvet at tale med dine forældre om at flytte hjemmefra. Men du oplever ikke, at de tager dig seriøst, når du prøver at snakke med dem. Det kunne derfor være en idé at få en sød lærer fra din skole til at hjælpe dig. Er der en lærer, du føler dig tryg ved at snakke med? Din lærer vil både hjælpe dig med at snakke med dine forældre om mulighederne for at komme ind på skolens kostafdeling  men vil også kunne hjælpe dig med at få talt med kommunen om volden derhjemme. 

Du skriver, at du selv har et voldsomt temperament. Det er ikke underligt, at du selv oplever det svært at styre dit temperament. Når man oplever vold og stor vrede derhjemme, kommer man nemlig nemt til at kopiere den adfærd. Også selv om man ikke vil. Du vil dog kunne få hjælp til at bryde det mønster, der er i din familie. Du er faktisk allerede på vej til det, og det er super flot! Første skridt er nemlig at bede om hjælp. Og det har du allerede så fint gjort med dit brev hertil. 

Jeg håber, du kunne bruge mine råd. Jeg ønsker dig al held og lykke. Ring endelig til os på 116111, hvis du har brug for støtte og råd fra en af vores rådgivere. Vi vil meget gerne hjælpe dig.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Flytte hjemmefra Andre der hjælper

din kommune – din Indgang

Rådgivning og andre hjælptilbud for børn og unge.
Læs mere

Headspace

Har du brug for at mødes og tale med en voksen anonymt? (12-25 år)
Læs mere

Studenterrådgivningen

Psykologhjælp og andre tilbud til studerende på videregående uddannelse
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat