Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familieproblemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 13 år.

Tak for dit brev. Hvor er godt at du skriver herind. Det lyder som om det er svært at være dig derhjemme. Jeg kan godt forstå, at du ikke helt ved hvordan du skal løse problemerne derhjemme. Så jeg vil rigtig gerne prøve at hjælpe dig. 

Når man bliver teenager, så sker der en naturlig løsrivelse i forhold til ens forældre. Man begynder at blive mere bevidst om egne meninger og det kan ofte give skænderier i familien. Dit problem lyder dog som lidt sværere som du også selv skriver, er det er msåke ikke bare teenageproblemer. 

Du skriver at det startede med at du prøvede at drikke alkoho, som din mor fandt ud af. Jeg kan forestille mig at din mor måske er blevet rigtig bekymret, da du jo ikke er så gammel. Har I mon talt om alkohol derhjemme eller i skolen, så der er noget at forholde sig til? 

Det lyder som om at det er begyndt at blive lidt mere for dig, end bare en enkelt gang, og du bruger det til at glemme dine problemer.. Det lyder meget bekymrende på mig. Alkohol, hash og cigaretter er meget skadeligt for kroppen og især i den aldre hvor kroppen og hjerne i fuld udvikling - og det er ikke altid, at man selv er i stand til at forudse konsekvenserne. 

Du skriver at du har mange venner. Det er rigtig dejligt. Måske kan du tale med dem om hvordan det er for dig derhjemme? Jeg kommer også til at tænke på, om de mon også drikker og ryger? Og hvordan deres forældre ser på det? Engang imellm kan det se ud som, at alle andre må det hele, det kan de ihvertfald få til at lyde som. Men går man lidt tættere på den enkelte, så er det nok de færreste forældre, der jubler over at børn/unge drikker alkohol, ryger cigaretter og hash. Så der er også meget i det, med at få det til at se ud som om, at man må det hele. Virkeligheden er ofte noget andet, hvis man tør at være ærlig overfor sine venner... 

Det kan godt være, at du synes det lyder helt skørt, men jeg vil faktisk anbefale, at du og din mor/far får noget rådgivning til at tale sammen. Det kan I får gratis og anonymt i jeres kommune. Måske er der et Familiehus i jeres by ellers tager man kontakt til den åbne anonyme rådgivning - det kan man finde på kommunens hjemmeside. Det kan nemlig hjælpe, at der er en med til at tale med jer, som ikke har følelser i klemme og ser sagen fra begge sider. Eller måske er der en lærer på skolen, som du har tillid til. Din lærer kunne evt tale med din mor om hvordan du ser det hele? Nogen gange kan man godt få lyst til bare at flytte væk, når det er rigtig svært derhjemme. Men jeg tror det ville hjælpe dig og din mor meget, hvis I får noget hjælp til at tale bedre sammen. 

Det lyder i hvert fald som om, at du og din mor godt kunne bruge lidt hjælp til at tale sammen på en ordentlig måde? Hvad tænker du om det? Det kunne måske være at en professionel kunne hjælpe jer? Nogen gange skal der ikke særlig meget til før, at man får det bedre med hinanden. 

Hvordan har det mon før været hjemme hos dig? Altså da du var mindre? Kunne dig og din mor tale bedre sammen dengang? 

Jeg håber du har kunnet bruge mit svar og er kommet lidt nærmere en måde, at løse problemet på. Det er rigtig sejt at du har skrevet herind og det er første skridt til at det kan blive anderledes. 

Du er også velkommen til at ringe ind på 116111, hvis du har brug for at tale mere med os.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen. 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat