Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familien fungere ikke

Hej børnetelefon.

Jeg er en deprimeret pige på 13 år. Her for nogle måneder siden fik jeg diagnoseret moderat depression og jeg fik nogle samtaler med en psykolog. Psykologen mistænker mig også for at have angst fordi jeg overhovedet ikke kan klare at være sammen med andre.

Derhjemme har vi også mange problemer. Min mor og far er skit så jeg bor hos min mor og besøger min far hver anden weekend sammen med min bror på 15. Min bror er også ved at blive undersøgt inde i psykiatrien fordi han måske har autisme. Både min mor og far har det rigtig hårdt med at tage sig af os og det kan jeg virkelig godt forstå for jeg hjælper ikke til derhjemme pga træthed og min bror panikker hver gang han skal noget socialt.

Mit problem er at min familie ikke fungere og jeg simpelthen ikke magter mere. Jeg vil gerne væk hjemmefra og i plejefamilie eller på opholdssted men jeg kan ikke sige det til mine forældre. De ville slet ikke kunne klare det.

Bestemt ikke fordi de tror at jeg er begyndt at få det bedre hvilket jeg overhovedet ikke er.  Jeg græder om natten når de ikke kan høre det og smiler til dem hver dag.

Dog er jeg holdt op med at cutte men det er nok mest fordi de opdager hvis jeg gør det.

Jeg er også rigtig nervøs for næste år skal jeg i udskolingen og der begynder det at blive seriøst og jeg er så langt bagud. Jeg er meget dummere end alle de andre og jeg har prøvet at tage mig sammen men jeg kan ikke.

Jeg tror at det ville være bedst at min bror ikke kom i plejefamilie da det også gør ham rigtig ked af det at være væk hjemmefra.

Hvordan får jeg det sagt at jeg vil væk? Og hvad hvis jeg ikke må for kommunen?

Jeg har faktisk overvejet at prøve at begå selvmord for hvis jeg overlever må de da kunne se at jeg skal væk. 

Jeg håber i vil hjælpe mig på en eller anden måde.

Pige, 13 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 13 år,

Det lyder til, at det er  rigtig svært derhjemme og har en del bekymringer for fremtiden. Jeg synes det er rigtig flot, at du allerede nu begynder at tænke på, hvordan de ting, du går rundt med måske kommer til at påvirke din skole og selv prøver at gøre noget ved det. Det er ikke alle på din alder, der er så modne og selv tager hånd om deres problemer.

Jeg tænker, at du har helt ret i, at noget skal der ske for at du får en bedre hverdag og ikke kommer længere ud end du allerede er. Jeg bliver nemlig rigtig bekymret for dig, når du skriver, at du overvejer at begå selvmord. Det er derfor virkelig godt, at du allerede nu begynder at fortælle nogen om dine tanker så du kan få hjælp.

Du skriver, at du allerede er i kontakt med en psykolog. Har du fortalt din psykolog om de tanker, du skriver om her i brevet? Psykologens job er nemlig ikke kun  at stille diagnoser, men også at sikre, at du har det godt. Derfor vil det måske være et godt sted at starte med at fortælle om de bekymringer, du har med at bo hjemme. Din psykolog vil måske derudover kunne hjælpe dig med, hvordan du skal få det sagt til dine forældre, hvis det er lidt svært. Du vil derudover også kunne få hjælp til at snakke med kommunen uden dine forældre, hvis du gerne vil høre lidt om dine muligheder for at komme i plejefamilie eller på et opholdssted.

Her på BørneTelefonen kan du få hjælp til de ting fra en voksen - vi kalder det en bisidder, som hjælper dig med at kontakte kommune, gå med til møder og sikre, at dine rettigheder bliver respekteret. Du kan læse mere om bisidder her eller ringe/skrive ind: https://www.bornetelefonen.dk/bisidder-b%C3%B8rnetelefonen

Hvis du har mod på at ringe herind, vil vi også kunne hjælpe dig med, hvordan du måske kan få kontakt til kommunen. Derfor vil jeg anbefale dig at skrive herind til os på chat, SMS eller ringe på 116 111. Du vil stadig være anonym og vi vil der kunne snakke mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med at komme i kontakt med nogen, der kan hjælpe dig, hvis du ikke har mod på at fortælle det til din psykolog eller en anden voksen. Som du selv skriver, skal du snart i udskolingen så derfor er det virkelig godt, at du tager sagen i egen hånd selv nu. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat