Brev

Familien er ligeglad.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære "Mig" Mange tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har skrevet. Jeg kan læse i dit brev, at du er bekymret for din bror og du selv føler dig skubbet ud af din familie, fordi dine forældre er meget sammen med din storebror. Sikke svært det må være at føle sig så alene, som du gør… Det er ikke rart, og jeg tænker at du er kommet rigtig langt ved at indrømme overfor dig selv, at du føler dig skubbet væk. Du skriver ikke, om du har talt med dine forældre om, hvordan du har det. Jeg tror, at det kunne være rigtig godt for dig at tale med dem om det, for jeg tror, de måske slet ikke er klar over hvordan du har det, men bruger meget tid på din storebror, fordi han tydeligt viser, at han ikke har det godt..?    Jeg tænker at det kan være svært at sige til dem – så måske kunne du vise dem mit brev, så kan I måske tale ud fra mit svar og få talt om at du savner dem og føler dig skubbet ud af familien. Hvis du synes, det er svært at tale med dine forældre, har du måske en lærer på skolen, som du har det godt med, og du kunne tale med? Det kan også være, at der er en anden der kunne lytte til dig – måske mormor eller en anden fra mors familie? Eller en god venindes mor eller en helt anden? Du er også velkommen til at ringe til BørneTelefonen på tel 116 111, eller skrive ind på BørneChatten, hvis du har brug for at tale med en voksen. I hvert fald tror jeg, det er vigtigt, at du ikke går alene med de her tanker. Kærlig hilsen BørneBrevkassen.

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat