Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie problemer:/

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Det er super hårdt at føle sig alene – særligt at føler sig alene mellem dem, man holder allermest af. Du oplever samtidig, at dine søskende får opmærksomhed. Både fordi de har din mors og stedfars opmærksomhed. Men også fordi de har deres fædre at gå til. Jeg kan forestille mig, at det gør ensomhedsfølelsen større. 

Du har gjort det helt rigtige ved at tale med din mor. Desværre har det ført til diskussion. Og det er jo lige præcis det modsatte af, hvad du ønsker. I en diskussion kommer man længere væk fra hinanden. Du ønsker, at I skal blive mere tætte.

Du bliver derfor nødt til at få din mor til at lytte på en anden måde, end du allerede har prøvet. Jeg vil derfor foreslå dig to ting, som du kan prøve.

Det ene er at vise din mor dit brev og måske også mit svar. Du har i dit brev så fint beskrevet, at du føler dig ensom og savner, at din mor og stedfar viser dig interesse. Mon ikke det du savner er små ting, som, at de spørger til, hvordan din dag i skolen har været? At din mor kommer ind til dig på værelset engang imellem om aftenen – og lige hører til dine tanker og alt det, der sker i dit liv. Og at din mor og du laver noget alene uden resten af familien? 

Uanset hvor gammel man er, så har man brug for sin mor. Derfor kunne du foreslå hende, at I aftaler at lave noget sammen bare jer to hver uge. Det kunne være at gå en tur. At tage på cafe. At gå til noget sport sammen. At lave mad sammen. At drikke en kop te sammen efter skole og arbejde. Eller noget helt andet. 

Det andet jeg vil foreslå dig er, at du får hjælp til at snakke med din mor. Nogle gange lytter forældre mere, hvis det er en voksen, der taler med dem. Kunne du derfor fortælle en af dine lærere, hvordan du har det? Så kunne din lærer indkalde din mor til et møde, hvor I sammen også får talt om, at din mors regler for, hvad du må, forhindrer dig i at være sammen med dine venner. Måske kunne I finde et kompromis, så du kan begynde at komme med til festerne, hvis du overholder nogle regler om, hvornår du skal være hjemme, hvad du må drikke osv.

Hvis din mor læser mit svar, så vil jeg opfordre hende til at ringe til ForældreTelefonen. Så kan hun tale med en rådgiver om, hvordan hun bedst hjælper dig lige nu, hvor du har en alder, hvor du både har brug for nærhed men også for at frigøre dig fra familien. Hun kan ringe på 355557, og tale med en af vores søde rådgivere, der er vant til at tale om den slags.

Jeg håber, du snart får talt med din mor. Nogle gange skal der ikke så meget til, før tingene kan ændres. Og jeg kunne godt forestille mig, at din mor vil blive rigtig glad for at forstå, at der bag diskussionerne er et stort ønske hos dig om at være mere sammen med hende. Hun har nok slet ikke forstået, hvor vigtigt det har været for dig. 

Mange tanker og kærlig hilsen
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat