Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Jeg kan godt forstå, at du er bange for, hvordan din far vil reagerer, hvis du fortæller ham, at du lige nu helst kun vil være hos ham hver anden weekend.

Der er mange børn, hvis forældre er skilt, der har det som dig. Man kan være bange for at gøre ens forældre vrede eller kede af det. 

Når ens forældre er skilt, og man skal skiftes til at være hos den ene og den anden, synes jeg det er rigtig vigtigt, at man mærker efter, hvad man selv har brug for. Det er også helt naturligt, at man har det bedre med at være hos den ene forælder end hos den anden, sådan som du oplever det. Det betyder jo ikke, at du ikke holder af din far. 

Jeg tænker, at din frygt for, at der vil være dårlig stemning, når du kommer hjem til din far handler om, at du er bekymret for, at familien der vil tro, at du ikke bryder dig om dem, når du kun vil være der hver anden weekend. Er det mon sådan, du tænker om det?

Jeg synes, du skal starte med at snakke med din mor om, de tanker du har om at være mindre hos far. Måske din mor kan hjælpe dig med at få snakket md din far? Det kan også være, at du har det bedre med selv at snakke med din far? Eller måske er der en anden voksen i familien, fx en faster eller bedsteforælder, som kan hjælpe dig med at snakke med din mor og far. Når man siger tingene åbent og ærligt, er det meget lettere for andre mennesker at forstå og hjælpe.

Hvis du synes der er svært at få sagt det til din mor og far, kan du evt. vise dem det brev du har skrevet til brevkassen og mit svar til dig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig al held og lykke.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat