Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Jeg kan godt forstå, at du er bange for, hvordan din far vil reagerer, hvis du fortæller ham, at du lige nu helst kun vil være hos ham hver anden weekend.

Der er mange børn, hvis forældre er skilt, der har det som dig. Man kan være bange for at gøre ens forældre vrede eller kede af det. 

Når ens forældre er skilt, og man skal skiftes til at være hos den ene og den anden, synes jeg det er rigtig vigtigt, at man mærker efter, hvad man selv har brug for. Det er også helt naturligt, at man har det bedre med at være hos den ene forælder end hos den anden, sådan som du oplever det. Det betyder jo ikke, at du ikke holder af din far. 

Jeg tænker, at din frygt for, at der vil være dårlig stemning, når du kommer hjem til din far handler om, at du er bekymret for, at familien der vil tro, at du ikke bryder dig om dem, når du kun vil være der hver anden weekend. Er det mon sådan, du tænker om det?

Jeg synes, du skal starte med at snakke med din mor om, de tanker du har om at være mindre hos far. Måske din mor kan hjælpe dig med at få snakket md din far? Det kan også være, at du har det bedre med selv at snakke med din far? Eller måske er der en anden voksen i familien, fx en faster eller bedsteforælder, som kan hjælpe dig med at snakke med din mor og far. Når man siger tingene åbent og ærligt, er det meget lettere for andre mennesker at forstå og hjælpe.

Hvis du synes der er svært at få sagt det til din mor og far, kan du evt. vise dem det brev du har skrevet til brevkassen og mit svar til dig.

Jeg håber, du kan bruge mit svar, og ønsker dig al held og lykke.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

 

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat