Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære Pige på 12 år

Jeg kan berolige dig med, at alt vores rådgivning er anonym. Det betyder, at vi kun ved, at du er en 12 årig pige. For os er det vigtigste, at børn og unge har et sted de kan blive hørt, få snakket og få den hjælp de har brug for. Man er også anonym på sms, telefon og chat, så dine forældre får ikke noget at vide om, at du har skrevet ind til BørneTelefonen.

Det lyder til, at dine forældre skændes meget og de også bliver vrede på dig? Der er desværre en del børn der oplever at være i en familie, hvor der er mange skænderier. Skænderier skaber utryghed og man bliver ked af det. Det er også tydeligt at læse, at du ønsker at skænderierne stopper. Når det er skænderier og vrede, der overtager, så er det svært at få snakket godt om tingene og hvad man sammen kan gøre ved problemet.

Jeg tænker alligevel på om du har mod på, at fortælle dine forældre eller en af dem lidt om, hvordan du har det når de skændes og skælder dig ud. Måske er de slet ikke klar over hvor meget det hvad det gør ved dig? Jeg ved godt, det ikke altid er det letteste, at fortælle om hvordan du har det. Måske et brev eller en sms til dem vil være en start, hvor du får skrevet om det og du ønsker, at I kan snakke sammen i stedet for skænderierne.

Det kan være svært at være ked af det og gå rundt med det alene. Derfor tænker jeg, om du kan tale med din rigtige gode veninde om hvordan du har det og måske spørge til, hvad de gør anderledes i de situationer, hvor du oplever, at det går helt galt i din familie? Måske er det rigtig godt at starte et trygt sted som med din veninde eller til en voksen du har det godt sammen med – det kan være en i familien, en lærer eller måske din venindes mor? 

Du er 12 år og der sker rigtig meget i den her periode af dit liv.  Derfor er det rigtig flot at du rækker ud og beder om hjælp når du kan mærke, at det der sker i din familie er noget du ønsker skal være anderledes. Hvis du har brug for at fortælle mere om hvordan du har det, så er BørneTelefonen 116111 alle dage 11-23, hvor vi også er klar til og hjælpe.

Kærlig hilsen 

BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat