Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie problemer

Hej jeg er en pige på 15 år

Jeg bor sammen med min mor, hendes kæreste og min lillesøster. Jeg så min far hver anden weekend. Men min Far har haft problemer med alkohol. Han siger at han har styr på det men flere gange hvor vi skulle hentes ved min mor har hun skældt ham ud fordi han stadigvæk var fuld, og at han ikke måtte tage os med hjem. Der var også engang hvor hun hvar tæt på at ringe til politiet. Hver gang vi er hos min far skal vi høre på at han kalder hende for “so” og at hun er en “syg kælling”

Ikke fordi der er bedre at være hos min mor tværtimod bruger hun lige så meget tid på at snakke lort om ham. Jeg føler ikke at jeg kan snakke med mine forældre om noget seriøst mere. Da min mor “opdagede” at jeg havde cuttet mig i mine arme efter jeg besvimede sidste gang jeg gjorde det. Sagde hun at hun var skuffet over mig og skældte mig ud over at det var min skyld at jeg gjorde hende så vred og ked af det.

Så sendte hun mig til psykolog fordi hun ville slippe for at snakke med mig om problemet. Psykologen hjalp mig ikke en skid. Jeg fik ikke noget ud af det. jeg cutter derfor stadigvæk i mine ben. Min mor er en der elsker at bestemme over folk. “døren skal være åben til dit værelse når jeg siger det” eller “nu kommer du herned og det er lige nu” jeg ved godt at forælre skal bestemme men jeg syntes at ved min mor er det ved at tage overhånd, altså jeg skal næsten spørger om jeg må gå ud og tisse. Hun er også begyndt at låse maden inde når vi er alene hjemme, så hun er sikker på at vi ikke spiser for meget af det.

Jeg føler ikke at jeg kan stole på nogen i mit liv fordi hvis jeg fortæller dem om mine problemer ender de med at bruge det mod mig.

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere

Pige, 15 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 15 år

Hvor er det godt, at du skriver herind til os. Jeg kan godt høre, at det bestemt ikke er nemt at være dig i din familie og jeg vil prøve at hjælpe dig, så godt som jeg kan.

Du skriver, at din far har et problem med alkohol og at din mor derfor nogle gange forbyder ham, at tage jer med hjem. Du skriver også, at når I er hos din far, så taler han rigtig grimt og jeres mor.

Du skriver faktisk også, at din mor er ligeså slem til at tale grimt om jeres far. Det er jo slet ikke i orden. For det er din mors og fars opgave, at sørge for, at I har det godt. Her på BørneTelefonen taler vi med rigtig mange børn og unge, som har det rigtig svært, fordi deres forældre er skilt.

Desværre hører vi også tit, at forældrene har svært ved, at passe på børnene efter de er blevet skilt. Måske har forældrene det selv svært eller også er der problemer mellem dem, som kommer til at gå ud over børnene.

Det lyder som om, at nogle af de samme ting er på spil i din familie og det kan jeg faktisk sagtens forstå, at du reagerer på. Derfor kan det også være svært at forstå, at din mor reagerer sådan, når hun opdager at du cutter. For når man cutter, er det tit fordi man reagerer på noget som er svært i ens omgivelser – og selvom det for nogle kan være rart, at tale med en psykolog om det, så går problemerne jo ikke altid væk, hvis ikke de ting der er svære omkring én, ændrer sig.

Derfor er det også rigtig vigtigt, at du får hjælp til at få det godt derhjemme og det lyder på mig som om, at din mor og far har brug for hjælp til at passe bedre på jer.

Derfor tænker jeg også på, om der mon er andre der ved, hvordan det er at være dig hjemme hos jer? Og hvis ikke, om du så har nogle omkring dig, som du kan dele det med? En lærer måske? Tit kan de svære følelser nemlig godt gå og vokse sig større, hvis man går med dem alene.

På BørneTelefonen kan du også få en hjælp af en voksen, en bisidder. En bisidder er en socialrådgiver, som sammen med dig kan tale med kommunen om at få hjælp til at få det godt derhjemme. En bisidder er altid på din side og taler din sag. Kommunen har pligt til at hjælpe børn, som har det svært og vil sammen med dig kunne lægge en plan for, hvilken hjælp der er mulig. Det kunne fx være tilbud om familierådgivning, men det er noget sagsbehandleren kan fortælle om.Du kan læse mere om vores bisidder her: Gratis bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du har brug for at tale mere om det der er svært eller har brug for at finde andre løsninger, kan du altid ringe eller skrive på 116111 . Vi sidder klar alle dage til at lytte, og  vil rigtig gerne tale med dig om, hvordan du får det godt igen.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat