Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie problemer…

Hej BB…

Da jeg skulle skrive dette var jeg helt i tvivl om hvilken kategori jeg skulle lægge dette ind under, for jeg synes bare at det hele som en helhed er blevet for meget…

Mine forældre blev skilt da jeg var 5 år gammel og siden har jeg boet skiftevis hos min far og mor.

Så længe jeg kan huske har jeg ikke haft det godt med min mor.

Jeg tror virkelig ikke at jeg bryder mig om hende.

Jeg tror det startede da 10 eller sådan noget. Min mor bliver ved med at sige at det er fordi at jeg er teenager men det føler jeg virkelig ikke.
Jeg føler selv at jeg er et meget fornuftigt og ansvarligt menneske.
Jeg klarer mig utroligt godt i skolen og socialt har jeg det godt.

Min mor råber tit af mig og kalder mig ting som gør meget ondt.
Hun har slået mig i nogle af vores skænderier.

Jeg er SÅ uenig med hende i hele hendes syns på verden.

Jeg har altid følt at jeg havde et frirum ved min far,
jeg har virkelig et godt forhold til ham og han er virkelig rar,

desværre har han et lille problem med alkohol og har flere gange oplevet ham fuld,
bl.a en dag da han skulle hente mig i skole og var ved at køre i grøften flere gange.

Jeg vil rigtig gerne flytte fast hjem til min far da jeg går og er ked af det hver dag og har lyst til at ende det hele…

ikke fordi at jeg ikke føler at livet er værd at leve, men jeg vil have at min mor skal føle den smerte hun får mig til at føle.
Jeg ved at det lyder barskt og ingen vil kunne forstå mig for jeg har ingen søskende og ingen som ved hvordan det er herhjemme.

Men min mor vil ikke lade mig flytte hjem til min far, og jeg tror heller ikke at min far vil have at jeg vor der, men jeg er bare altid glad med ham.

Jeg har heldigvis nogle virkelig søde veninder og lige nu er skolen og venner / veninder mit “hvilested”.

Jeg plejede at have meget fravær da jeg var ked af det, men fandt ud af at det gjorde mig glad at være i skole med mine venner.

Hvad kan jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Vores kategorier passer desværre ikke altid på de breve vi får. Det vigtigste er at du har skrevet herind, så du kan få hjælp. Det er hvert fald det jeg vil forsøge. Så er det med hvilken kategori brevet passer til, mindre vigtigt.

Det er alvorligt at din far kører bil når han har drukket og at din mor slår dig. Det er slet ikke ok, du oplever vold, det er ulovligt at slå sine børn og jeg tænker det er vigtigt du får talt med nogle voksne om hvordan du har det, så der kan findes en løsning, hvor du kan være tryg og have det godt. 

Hvordan har du det med dine lærere i skolen? Jeg tænker at en af dem måske kunne være god at tale med om hvordan du har det. Læreren vil kunne hjælpe dig med at få talt med dine forældre og ja også hjælpe med at få det stoppet at din mor slår dig.

Som barn har du nogle rettigheder, blandt andet det der hedder initiativret. Det vil sige, du kan sende et brev til Statsforvaltningen, hvor du fortæller om hvordan du har det og om dit ønske om at bo mere hos din far. Statsforvaltningen vil så indkalde dine forældre til et møde, hvor de vil tale om mulighederne. Du kan læse mere om initiativretten via dette link: https://www.bornetelefonen.dk/skilsmisse-initiativret-b%C3%B8rn

Det gør mig nu også bekymret din far har et alkoholproblem. Det er ikke dit ansvar, men jeg tænker han har brug for noget hjælp, så du kan være tryg og sikker, når du er hos ham. Det kan godt lyde som om både din far og mor har brug for noget hjælp, så du også kan føle du har et "hvilested", når du er med dem. Der er flere måder de kan få hjælp, men jeg håber, hvis du tager en snak med din lærer, denne vil kunne snakke med dig og hjælpe dig. https://www.bornetelefonen.dk/tema/alkohol-familien

Og ja, jeg synes også du er et fornuftigt og ansvarligt menneske. Du er en fantastisk pige, der mærker efter og du har fortjent at blive hørt og leve i en tryg hverdag. 

Du er også meget velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen. Måske det er nemmere at tale med en der til at starte med.

Mange hilsner Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat