Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie problemer…

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Mange tak for dit brev. Vores kategorier passer desværre ikke altid på de breve vi får. Det vigtigste er at du har skrevet herind, så du kan få hjælp. Det er hvert fald det jeg vil forsøge. Så er det med hvilken kategori brevet passer til, mindre vigtigt.

Det er alvorligt at din far kører bil når han har drukket og at din mor slår dig. Det er slet ikke ok, du oplever vold, det er ulovligt at slå sine børn og jeg tænker det er vigtigt du får talt med nogle voksne om hvordan du har det, så der kan findes en løsning, hvor du kan være tryg og have det godt. 

Hvordan har du det med dine lærere i skolen? Jeg tænker at en af dem måske kunne være god at tale med om hvordan du har det. Læreren vil kunne hjælpe dig med at få talt med dine forældre og ja også hjælpe med at få det stoppet at din mor slår dig.

Som barn har du nogle rettigheder, blandt andet det der hedder initiativret. Det vil sige, du kan sende et brev til Statsforvaltningen, hvor du fortæller om hvordan du har det og om dit ønske om at bo mere hos din far. Statsforvaltningen vil så indkalde dine forældre til et møde, hvor de vil tale om mulighederne. Du kan læse mere om initiativretten via dette link: https://www.bornetelefonen.dk/skilsmisse-initiativret-b%C3%B8rn

Det gør mig nu også bekymret din far har et alkoholproblem. Det er ikke dit ansvar, men jeg tænker han har brug for noget hjælp, så du kan være tryg og sikker, når du er hos ham. Det kan godt lyde som om både din far og mor har brug for noget hjælp, så du også kan føle du har et "hvilested", når du er med dem. Der er flere måder de kan få hjælp, men jeg håber, hvis du tager en snak med din lærer, denne vil kunne snakke med dig og hjælpe dig. https://www.bornetelefonen.dk/tema/alkohol-familien

Og ja, jeg synes også du er et fornuftigt og ansvarligt menneske. Du er en fantastisk pige, der mærker efter og du har fortjent at blive hørt og leve i en tryg hverdag. 

Du er også meget velkommen til at ringe ind til Børnetelefonen. Måske det er nemmere at tale med en der til at starte med.

Mange hilsner Børnetelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat