Brev

Familie problemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14

Jeg kan godt forstå, at du har nået din grænse for, hvad du vil finde dig i og hvad du kan holde til. Jeg kan også sagtens forstå, at du søger væk hjemmefra, når det er et sted, du ikke synes er rart at være. 
Men sådan skal det absolut ikke være. Hjemmet skal være et sikkert og rart sted at være. Det skal være et sted man trives og føler sig tryg. 

Det er helt normalt, at man skændes med sine søskende og at man nogle gange synes at mor er irriterende. Det er også normalt at mor eller far nogle gange bliver kort for hovedet og siger at de ikke gider blande sig i børnenes skænderier. 
MEN, det lyder til at det går ret skidt hjemme hos dig. Det lyder til at din mor har givet op, at hun ikke har overskud til at fixe forholdet mellem dig og din søster? Måske din søster har det rigtig svært og har brug for noget ekstra hjælp og støtte? Måske din mor mangler viden og redskaber til, hvad hun kan gøre? For det er slet ikke ok, at din søster slår og ikke stopper, når du beder hende om det.

Der er ingen tvivl om, at du har gjort det helt rigtige ved at skrive herind. Du har sat en grænse og du har bedt om hjælp. De spørgsmål, du stiller i dit brev, viser at du er en super klog, følsom og eftertænksom pige, som vil det bedste for dig og din familie. Det er så flot. 
Nu skal vi blot finde ud af, hvad du kan gøre her fra.

 Jeg tænker, et sted at starte, kunne være at invitere din mor og lillesøster til et husmøde. Inviter dem aftenen inden og sig, at du har noget, du gerne vil fortælle dem. 
Hvis de går med til at holde mødet kan du så fortælle dem, de ting du skrev i dette brev, men ikke på en anklagende måde. Fortæl de ting, der gør dig ked af det og fortæl, hvordan du drømmer om, at det i stedet kunne være. Hvad kunne din søster gøre anderledes? Hvad kunne din mor gøre anderledes? Hvad kunne du selv gøre anderledes? Hvad kan i sammen gøre, for at finde svar på de gode spørgsmål du stiller i dit brev? Kunne i lave nogle regler sammen derhjemme?

Hvis nu de ikke vil deltage i mødet eller at mødet ender i skænderi, så kunne du foreslå din mor, at hun kan ringe ind til forældretelefonen 35 55 55 57. 
Her kan hun få råd og vejledning til, hvordan I kan få det bedre derhjemme. 

En tredje og sidste løsning er, at du fortæller det til en lærer eller pædagog. Mange skoler har idag et tæt samarbejde med socialrådgivere (fra kommunen) og de tilbyder familievejledning. Det betyder at der kan komme en person hjem til jer og hjælpe jer med, hvordan i får det godt sammen. 

Det kan også være, du har brug for at snakke mere med os inden du finder ud af, hvad du gør her fra. I så fald er du velkommen til at ringe ind til os eller skrive til os på sms eller chatten. Så sidder vi klar til at lytte og give råd og vejledning. 

Du er en klog, følsom og eftertænksom pige - det håber jeg din mor og lillesøster kan se og jeg håber de vil lytte. 

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat