Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie Ponlemer

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Jeg kan godt forstå, at det er en rigtig svær situation, du står i. Der er mange børn, der er bange for at svigte den ene forælder, hvis de vælger at bo hos den anden. Det er også et stort valg selv at skulle træffe.

Jeg synes, du skal sige til begge dine forældre, hvordan du har det.Ligesom du har skrevet i dit brev til brevkassen. Du kan måske vise dem brevet og mit svar til dig. På den måde kan du fortælle dem, at du ikke har lyst  til at vælge imellem dem.Da du føler, du svigter den ene. De er voksne og det vil være godt, at de kommer med et forslag til hvor du skal bo, det meste af tiden. Og I snakker sammen om det. På den måde, er det ikke dig, der kommer til at vælge mellem dem. Så er det dine forældre og dig, der vælger hvordan det skal være. Hvad tænker du om den idé?

Du skal selvfølgelig have lov til at sige din mening om, du har lyst til at flytte skole igen og hvordan du har det bedst osv. Det er vigtigt, at du også gør det, du selv har lyst til og behov for, så du ikke flytter for at gøre dine forældre glade. De er voksne og skal nok klare sig uanset, om du bor hos din mor eller far.

Hvis du synes, det er svært at snakke med dem om alene, kunne du måske spørge en voksen, om at hjælpe dig med at snakke. Det kan fx være en sød lærer eller en i din familie.

Jeg håber, du får fortalt, at du har brug for at dine forældre hjælper dig.

Mange kærlige hilsner
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat