Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

familie og skole

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år,

Tak for dit brev. Hvor er det godt, at du har haft mod og overskud til at skrive til os. Det mod skal du holde fast i, så det kan hjælpe dig videre. Jeg forstår godt, at du helt kan miste modet, sådan som det er hjemme hos jer og i skolen lige nu.

Først vil jeg sige til dig, at det er super flot, at du har haft overskud til at sige fra over for en lærer, som har gjort det han har gjort! Og hvor er det trist, at de andre voksne ikke tror på, hvad I har set og oplevet! Sejt gået af dig, at du forsvarer din kammerat, der er ved at blive kvalt og helt i orden, at du siger fra og advarer, for hvad du vil gøre, hvis læreren rører dig.    

Det er en måde at passe på sig selv, og det lyder det til at være nødvendigt med den lærer. Hvis der sker igen, så skriv det ned i et brev og aflever det på kontoret, måske forstår de så, at det er alvor og sandt!?!

Når der sker så mange voldsomme ting i dit liv, og ingen rigtigt lytter og tror på en, så kan det være svært at have overskud til at følge med i skolen. Det lyder til, at det der sker derhjemme tager meget energi og glæde fra dig - er det rigtigt forstået? Det er ikke i orden, at du skal have det sådan, og du har endda selv foreslået, at du skal bo et andet sted...

Måske ved du godt, at ingen må slå på børn i Danmark, og det gælder også forældre. Dine forældre, skal passe på dig og give dig en tryg og kærlig barndom.

Det lyder det ikke til, at dine forældre kan lige nu. Det er rigtig hårdt at være i et hjem, hvor man ikke føler sig tryg og få lov at være den, man er.

Jeg tænker, om der er et sted, hvor du har det godt? Er der et sted, du kan føle dig godt tilpas og glad, og hvem mon bor der? Hvis du kan komme i tanke om, at du har sådan et sted og de voksne som bor der - vil du så bede dem om hjælp?

En voksen, som kan hjælpe dig, så du kan få det godt og trygt? Det er bestemt ikke ok, at du står alene med dette. Jeg ved godt, at det kan være en svær samtale at tage hul på, men jeg håber, du kan bruge dit mod til at fortælle den voksne om, hvordan du har det derhjemme...mon du er klar til det?

Den voksne skal hjælpe dig med, at kommunen hjælper dig, så du ikke skal leve under voldelige forhold derhjemme. Om du kan flytte et andet sted hen, er noget en sagsbehandler på kommunen kan afgøre og snakke med dig om. Derfor kan det være rigtigt rart at have en voksen med til møder på kommune.

Hvis du har brug for, at en voksen (bisidder) fra BørneTelefonen, går med til møde på kommunen eller fortæller kommunen, at du ikke har det godt derhjemme, så kan du også ringe eller sms'e med os på 116111  

Hvis det hele bare er for meget for dig lige nu, kan du altid ringe til BørneTelefonen 116111, vi har åbent hver dag kl . 11 - 23, måske har du mod på at ringe til os i dag? Du kan fortælle dit idnr på dit brev: 12352, så kan rådgiveren læse dit brev og mit svar, og I kan snakke videre. Vi er vant til at snakke med unge om problemer som dine.

De bedste tanker og  hilsner fra

BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat