Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Familie/fodbold

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng 15 år

Tak for dit brev, jeg kan godt forstå at du gerne selv vil bestemme hvad du skal arbejde med, det tror jeg de fleste ønsker.

Når nu din far rigtig gerne vil have at du skal være jurist, så handler det måske om at det i virkeligheden er hans egen drøm at blive jurist. For at komme i gang med at snakke med din far om dit eget ønske om fremtiden, tror jeg at du skal gå stille og roligt frem i jeres snak.

Et forslag kunne være at du siger til  ham at du gerne vil begynde at snakke lidt om fremtiden, bare 15 minutter et par gange om ugen. Du kan sige til ham at du rigtig gerne vil høre lidt om hans skolegang og fremtidsdrømme dengang. Og spørge ind til hvad der fik ham til at vælge det ene frem for det andet.

Du kan sige til ham at du rigtig gerne vil høre hans historie for måske at finde inspiration og høre lidt om de erfaringer han har gjort sig på vejen.

Din far ved sikkert godt at man skal prøve meget forskelligt arbejdsmæssigt førend man finder sin rette hylde, og når han hører at du ikke er låst fast på fodbolden allerede nu, som 15 årig, så kan det være at han bliver nemmere at snakke med når det drejer sig om arbejde og fremtid.

Når det er sagt, så er det da sejt, du er så glad for fodbolden og jeg har stor respekt for du har ønsker og drømme om at kunne leve af at spille fodbold. Det lykkes jo for nogen, det har du sikkert også fuldt med i her hvor der har været VM? Jeg tænker det også kan være ok hen ad vejen at fortælle far, at du virkelig gerne vil prøve at udleve dine drømme og se om du kan leve af at spille fodbold. Måske hvis du har en god fodboldtræner, du kan få ham/hende til at hjælpe dig med at tage denne snak med din far, også om det mon er muligt, du må gå lidt mere til fodbold end en gang om ugen?

Det er da flot du får så fine karakterer i skolen, det er din far sikkert stolt af, men nu er karakterer jo ikke alt. Det gælder også om at lave noget hvor man er lykkelig. Mange fodboldspillere tager nu også en uddannelse ved siden af de spiller fodbold, så de har noget de kan lave, når de stopper med fodbolden, så det kan jo også være sådan noget din far tænker på, altså at det er ok at spille fodbold, men han vil gerne du også får en anden uddannelse? Det er jo ikke endnu du skal vælge om det er jura eller noget andet, du måske vil uddannes til, så giv det lidt tid og nyd fodbolden og se om det ikke løser sig hen ad vejen. Ellers kan du måske få en snak med din UU-vejleder på skolen og måske sammen med denne tale med din far.

Det gør mig dog lidt bekymret du skriver, din far vil give dig tæsk, hvis du snakker med ham om dine tanker og drømme. Mon tæsk er noget du oplever i dit liv. Jeg må fortælle dig at det at slå ens børn ikke er lovligt, så hvis du oplever dette, så kan du få hjælp til at få det stoppet? Du er meget velkommen til at kontakte os her på BørneTelefonen på 116 111, enten via tlf., chat eller på sms´en, hvor vi kan fortælle dig mere om dine rettigheder og vi kan også snakke lidt mere om dine tanker, hvis du har lyst?

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat