Brev

Familie

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Når jeg læser dit brev, tænker jeg, at du må føle dig meget ensom i din familie. Det lyder ikke spor rart, at du både har det dårligt med dine forældre og med din søster, og jeg kan godt forstå, at oplevelsen med din søster var skræmmende for dig. Jeg tænker på, om din søster mon også har det svært i familien, og det derfor går ud over dig? Nu kender jeg jo ikke din familie, men når børn ikke trives i deres familie, er det tit fordi forældrene ikke har det godt. Hvis forældre ikke har overskud til deres børn f.eks. på grund af deres egne problemer, er det svært at være barn i familien. Hvis der skal ske ændringer, er du nødt til at fortælle om din situation til andre, men det er lidt svært for mig at vide, hvad der skal til for at hjælpe dig. Jeg vil komme med et par forslag, som du måske kan bruge. Hvis du har en god lærer eller kender en anden person, som du tror, vil lytte til dig, synes jeg, du skal bede om en samtale med hende/ham. Du kan evt. vise dit brev som en start på samtalen. Det kan ændre meget at du har en person, som bagefter kan tale med dig og din familie om de problemer du beskriver. Du kan også ringe til BørneTelefonen på 116 111 eller logge dig ind på BørneChatten og fortælle lidt mere om dig selv og din familie. Måske kan du og rådgiveren finde ud af, om du har brug for mere hjælp. Det kan f.eks. være en bisidder fra Børns Vilkår, som kan hjælpe dig med at komme videre. Du kan også læse mere om vores børne bisidder på vores hjemmeside.  Kærlig hilsen fraBørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat