Brev

Familie

Hej BB.
Min mor og far er skilt og nu skal min far giftes igen. Hele min familie tar på ferie samme dag og min mor siger at jeg skal vælge mellem bryllupet elller ferien. Hun har ikke engang lyst til og blive hjemme fra ferien sammen med mig så jeg kan ta med til bryllupet..

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 14 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære ”pige på 14 år”.

Mange tak for dit brev. Hvor er det et svært dilemma du er havnet i – flot at du skriver til os på BørneBrevkassen.

Det er en rigtig svær situation du står i… På den ene side er der en ferie med hele din familie, og på den anden side, er der din fars bryllup… Når jeg læser dit brev, lyder det som om du har bestemt, at du gerne vil med til brylluppet…?

Jeg tænker, at i den her situation, hvor de voksne ikke ser situationen fra din side, er du nødt til at prioritere dig selv… Vælg det, du har det bedst med… Hvad er vigtigst for dig at være en del af…? Hvad vil du fortryde senere, hvis du ikke var med til…? Hvad føles rigtigst nede i maven…?

Det kan være rigtig svært, for du vil selvfølgelig gerne holde ferie med hele din familie og din mor, men du vil selvfølgelig også gerne være en del af din fars bryllup… Har du prøvet at tale med dine forældre om det her? Eller måske endnu bedre få nogle andre i din familie til at tale med din mor? Det er svært at flytte et bryllup, men en ferie kan for det meste rykkes en uge eller to…

Hvis du får brug for at drøfte det med en anonym voksen, er du altid velkommen på Børnetelefonen på 116 111 eller BørneChatten, hvor der sidder søde rådgivere klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 11-23.

De bedste ønsker BørneBrevkassen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat