Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Et forhold…..Med min kusine….

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære L

Sikke en fin beskrivelse af, hvordan dit forhold til din kusine pludselig har ændret sig. Jeg fornemmer, at du lige nu er både rigtig forelsket men også forvirret og usikker over at have det sådan. Der er ikke noget ulovligt i, at en fætter og kusine har sex og er kærester. I Danmark er det faktisk lovligt, at fætre og kusiner gifter sig – så det er ikke helt ualmindeligt, at fætre og kusiner både er gift og har børn sammen.

Du skal derfor slet ikke skamme dig over det, du oplever lige nu. Jeg synes, du skal nyde det rigtig meget – det er skønt at være forelsket. Alligevel kan jeg godt forstå, at du får den tanke, om det er ok, for der kan godt være nogle, der har fordomme om at være forelsket i en fra familien. Du skriver også, at du og din kusine kysser, når ingen ser det – og jeg tænker, at I derfor går og holder jeres forhold hemmeligt for familien. På et tidspunkt får I måske lyst til ikke længere at skjule det. Derfor kan du overveje, hvordan det vil være i din familie at fortælle det. Har du og din kusine mon talt om det?

Hvis du er usikker på, om det er noget, familien vil have det svært med, kunne du overveje at starte med at fortælle det til en, du er rigtig tryg ved. Måske din mor eller far eller en anden, du taler godt med. Du kunne fortælle, at du er blevet rigtig forelsket i din kusine, og selv synes det er lidt mærkeligt, og du derfor også er blevet usikker på, hvordan familien vil reagere.
På den måde vil du kunne forberede dig på, hvordan det vil være i din familie, at du og din kusine er kærester – og ud fra snakken kan du beslutte dig for, om du har lyst til at fortælle det til hele familien.

Uanset hvordan andre reagerer på din forelskelse, så kan det måske hjælpe dig at tænke på, at følelser ikke er noget, man kan styre. Du har ikke gjort noget forkert – og forelskelse er en skøn oplevelse. Så længe du og din kusine har det dejligt sammen, så synes jeg, du skal nyde din forelskelse rigtig meget.

De bedste tanker
BørneTelefonen

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat