Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er mit forhold til min far normalt?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år

Mange tak for dit brev. Jeg synes, det er rigtig godt, at du skriver herind til os. For du er i tvivl, om dit forhold til din far er normalt. Om han måske er pædofil?

Først vil jeg svare dig på dit spørgsmål. Der er ikke noget i den adfærd, du beskriver omkring din far, der får mig til at tro, at han er pædofil.

Jeg håber det kan give dig lidt ro med den del?

Når det så er sagt, så tror jeg at du måske synes din far er blevet “lidt for meget” med sin hjerter og forsikringer om, hvor højt han elsker dig, og hvor skøn, han synes du er? Er det mon rigtigt forstået af mig?

Jeg tænker, at det er naturligt med den udvikling, du er igang med – at dit forhold til din far også skal udvikle sig. Udvikle sig henimod, at han nu bliver far til en ung pige og ikke længere til et lille barn, hvor man jo naturligt er lidt tættere.

Du fortæller, hvordan du føler ubehag, når du står foran ham i badetøj og lignende. Måske er det netop fordi, du er igang med din fysiske udvikling, at det kan føles akavet?

Man kan godt blive lidt genert og blufærdig overfor sine forældre, når kroppen kommer i pubertet. Det er helt naturligt at føle sådan.

Det lyder som om, din far har brug for at forsikre dig omkring sin kærlighed og sit savn til dig?

Jeg tror, at det føles ‘normalt’ for ham, at gøre. Du beskriver netop, at han altid har været en kærlig far.

Derfor behøver det ikke at være dit behov, at få det af vide hele tiden. Og det er sådan, at det er dit behov, der er det vigtigste i jeres forhold som far – datter.

Du er i din gode ret til at fortælle ham, hvordan du har det med hans måde at være på.

Det kan være du bliver bekymret for om du sårer ham eller gør ham ked af det?

Dette er mange børn bekymrede for. Men jeg ved, at de fleste forældre vil blive glade for at få det af vide. Glade fordi de allerhelst vil have et godt forhold til deres børn.

Jeg vil foreslå dig, at du tager en snak med din far og fortæller ham, at det er blevet lidt for meget med hjerter og den slags.

Du kan fx fortælle ham, at du ikke bryder dig om det længere.
Tror du at du har mod på det? Du kan også vise ham dit brev og mit svar.

De fleste forældre vil deres børn det bedste. Det tror jeg også din far vil.

Jeg tror, at når han får af vide, hvordan du har det med hans måde at være på, så vil han ændre det, så du kan føle dig bedre tilpas.

Du er altid velkommen til at ringe, chatte eller sms´e til BørneTelefonen på 116 111, hvis du har brug for at snakke mere omkring det.

Du kan også tjekke denne side ud, der handler om pubertet og følelser: https://bornetelefonen.dk/henvisninger/privatsnak/

Kærlig hilsen fra
BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat