Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min mor og far ok?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12

Hvor var det altså bare vigtigt, at du fik skrevet herind. For jeg kan forestille mig, at det må have været ret svært sådan at gå rundt og være bekymret for, om dine forældre har det godt. Den slags tanker skal man ikke gå alene rundt med – derfor er det rigtig sejt at dig, at du skrev. Du lyder til at være en fantastisk datter, der elsker dine forældre rigtig højt og vil gøre rigtig meget, for at de har det godt. Jeg vil meget gerne forsøge at give dig nogle idéer til, hvordan du og måske også dine forældre kan få det bedre.

Der er heldigvis altid voksne i nærheden, der kan hjælpe dine forældre, hvis de ikke har det godt. Det kan være nogle fra familien, der kender dine forældre godt. Og hvis der er brug for ekstra hjælp, kan lægen også hjælpe. Det vigtige er, at du ikke skal føle, at det er dit ansvar, at dine forældre har det godt og trives. Det er andre voksnes opgave at sørge for det. 

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, at en liter is og flødeboller måske er lidt voldsomt til kun din far og dig. Og du har selvfølgelig selv lov til at bestemme, om du spiser dessert – og hvor meget du spiser. Men måske gjorde din far det, fordi han synes, at nu skulle I rigtig hygge? Nogle hygger sig nemlig rigtig godt med at spise mange søde sager. Og det kan man godt, samtidig med at man er sund og spiller fodbold.

Hvordan tror du, at dine forældre ville reagere, hvis de fandt ud af, at du faktisk går rundt og er ret bekymret for dem? Jeg ved det jo ikke. Men jeg vil tro, at de ville ønske, at du kom til dem og spurgte, hvordan de havde det. Ville det være en mulighed? Måske synes du, at det er svært bare at gå hen til dem og spørge? Så kunne du måske starte med at vise dem dit brev her til Brevkassen – måske sammen med mit svar? På den måde tror jeg nemlig, at I vil kunne få en god snak, som sikkert også vil fjerne nogle af dine bekymringer.

Hvis du ikke lige nu har lyst til at snakke om det med dine forældre, kunne du måske finde en anden voksen. For det er vigtigt, at du ikke går alene rundt med de tanker. Måske har du en sød lærer i skolen? Eller en sjov pædagog i klubben? Eller måske er der en voksen i familien, du føler dig ekstra tryg ved? Så kunne du overveje at snakke med en af dem.

Jeg håber, at du har fået nogle idéer til, hvordan du kan få snakket med dine forældre eller andre om dine bekymringer. Jeg er overbevist om, at den du vælger at snakke med, vil hjælpe og støtte dig. Hvis du har brug for at snakke, er du altid til at skrive eller ringe.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Hvordan har du det i din familie?

hvordan har du det med din familie?

Føler du dig udenfor? Kommer du tit op at skændes med dine forældre? Er det svært med dine søskende?

Klik dig videre her og få gode råd til, hvordan du kan få det bedre i familien.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat