Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er min mor luderagtig?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Hej dreng på 13 år. 

Jeg synes ikke, at din mor er en luder.  Din mor har været meget ærlig over for dig. Og jeg kan mærke på dig, at du ikke har brug for, at hun er ærlig omkring hendes sexliv og private ting. Det er helt rigtigt, at hun ikke skal dele de ting med dig og det synes jeg godt, at du må sige fra over for. Jeg kan godt forstå, at du synes det er for privat og det derfor er svært at snakke om. Jeg synes dog, at du skal snakke med din mor om det. Din mor virker meget åben, så jeg tror ikke, at hun vil synes det er pinligt. Det kan være, at du skal tage lidt mod til dig, hvis du synes det bliver pinligt at snakke om. En anden mulighed er at skrive det til hende - en sms. Her kan du fortælle hende, hvordan du har det med de private ting, hun fortæller og hvordan du har det med besøgene.  

Du kan f.eks. sige til din mor, at du synes, at hun har fortalt dig for meget i forhold til hendes "sexven". Du kan også sige/skrive, at du får det dårligt over, at de bare har sex sammen, når de er sammen og det er en information du ikke har lyst til at have. Din mor skal passe på dig, og du skal være en del af de ting, der sker når hun har besøg. Det skal hun tale med andre voksne om! 

Din mor har måske tænkt, at du ikke skulle forveksle ham med en kæreste, men det er altså helt ok at sige, at det ikke er rart at få at vide og tænke på. Du kan også fortælle din mor, at du nok selv skal spørge hende, hvis du har nogle spørgsmål om, hvem hun ses med. Om det er en ven eller kæreste, hun har kan måske være ok at vide, men sæt grænsen der hvor du har det bedst.

Du skriver, at du lider af social angst. Er det lige så slemt at have venner på besøg hjemme hos dig? Du kunne måske øve dig i at have en ven på besøg. Det ville måske være godt at "presse" den sociale angst lidt, så du finder ud af, at du godt kan have en ven eller venner på besøg. Når du får succesoplevelser med det, så kan det være det også bliver nemmere at komme på besøg hos andre.

Du kunne foreslå din mor, at de var lidt mere hjemme hos ham. Eller at hun sørge for, at du ikke er hjemme, når hun har besøg. Hvis de er det, så bliver det måske lidt nemmere for dig, at få tankerne ledt over på noget andet. Det ville især være nemmere at tænke på noget andet, hvis du var sammen med en ven. Eller måske er på skype med en ven, så du ikke er alene og især, hvis din mor ikke fortæller dig de private ting.

Hvis din mor er ensom, så har det bestemt ikke noget med dig at gøre. Jeg er også sikker på, at når hun er sammen med dig, så føler hun sig ikke ensom. Du er jo hendes barn. Når man er voksen, så har man sommetider brug for tid med andre voksne. Det kan både være venner, veninder og kærester. Så hvis din mor føler sig ensom, så skal du tænke det som om, at hun er ensom i forhold til andre voksne. Det har bestemt ikke noget med dig at gøre. 

Jeg håber, at du får snakket med din mor. Jeg er sikker på, at hun vil kunne forstå dig, hvis du fortæller hende, hvordan du har det. Hvis det bliver for svært at sige, så prøv med sms eller et brev. Det er nogle gange lettere at få sagt det man gerne vil sige i et brev. Du kan f.eks. skrive noget af det jeg har skrevet til dig og det du selv har skrevet i dit brev.  Hvis det ikke hjælper, så synes jeg, at du skal skrive det til en anden god voksen, så du kan få støtte til at tale med din mor. Jeg håber, at din mor lytter til dig og respekterer dine grænser.

Husk du er meget velkommen på 116111 ring eller skriv, vi er her for at hjælpe.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen.

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat