Brev

Er min mor ked af det 😪😪😪

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 12 år!

Det er ikke til at vide, om din mor er ked af det. Men det lyder som om, at din mor interesserer sig for dig. Og lægger mærke til dig.

Hun har set, at du bliver ekstra ked af det, når du og din far bliver uvenner. Og, det er sandt, siger du.

Hun siger til din far, at du er mere knyttet til ham, end du er til hende. Tilknytning handler om, at man føler, man kan stole på sin mor og sin far. Og tilknytning handler om, at man kan regne med at få hjælp fra dem, hvis man får brug for det.

Det kan sagtens være, at der er ting, du taler bedre med din far om.  Og ting han hjælper dig særligt med. Og så er der andre ting, du taler med din mor om. Og som hun hjælper dig med.

Måske er det sådan, at din fars og din måde at blive uvenner på, er helt anderledes end dén måde, du og din mor bliver uvenner på. Det behøver ikke have noget med tilknytning at gøre.

Men, når du tænker på, at din mor måske er ked af det, så kommer jeg til at tænke på, at du i hvert fald også er knyttet til din mor.

Jeg foreslår, at du taler med din mor om dine tanker. Og spørger hende om, hvordan hun tænker. For det kan være nemt at misforstå samtaler, som man er kommet til at overhøre.

Men vi har vist alle sammen prøvet at komme til at lytte til andres samtale. Så dét er ingen skam.

Jeg gætter på, at hun gerne vil tale med dig om det. Tror du, at du har mod på dette?

Du kan tænke over, om du vil vise din mor, hvad jeg har svaret dig. Det kunne måske være en god måde at starte på. Ville du turde det?

Jeg ønsker dig masser af held og lykke med at få nogle gode svar fra din mor.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

 

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat