Brev

Er jeg selvisk

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Tak for dit brev, jeg vil forsøge at hjælpe dig lidt videre i din situation.

Du skriver, at du har på fornemmelsen, at din mor måske er ved at få en kæreste. Og at det er en tanke, som du “har svært ved”. Du beskriver også, at du og din mor har et, som jeg forstår det, meget tæt forhold. Og måske har forholdet også været præget af, at din far flyttede hen til din papmor, da du endnu ikke var født.

Du har helt åbenlyst været vant til, at det var dig og din mor, som du også selv skriver. Det er en situation, som jeg levende kan sætte mig ind i. Måske frygter du, at alt det dejlige, I har sammen bliver nedprioriteret, nu hvor din mor muligvis er ved at finde en kæreste. Og det er helt forståeligt.

Men så tænk på, hvor vigtig jeres relation nok også er for din mor. Hvorfor skulle hun sætte det I har sammen over styr? Og måske vil hun blive en endnu gladere og bedre mor, når/hvis hun får en kæreste.

Du spørger til, om du er et dårligt menneske, og det synes jeg bestemt ikke, du er. På mig lyder du som en en pige, der er virkelig glad for at have et godt forhold til sin mor, og som hun er nervøs for at “miste”. Det er helt forståeligt, for du har aldrig prøvet, at det var anderledes end nu, hvor det bare handler om jer to, og nok også din søster.

Jeg tror helt klart, at du ønsker det bedste for din mor, men det er, som jeg skrev før, en helt ny situation for dig. Og jeg tror, at du er nervøs for, hvordan det vil påvirke jeres forhold og samvær, hvis din mor får en kæreste.

Du skriver, at du ikke føler, at du kan tale med din mor om dine tanker. Og jeg forstår godt, hvis du synes, at det kan være svært. Men jeg tænker også, at det måske kunne være en meget god idé bare at fortælle hende lidt om dine bekymringer. At du synes, det er lidt specielt for dig at se, og at du jo på ingen måde er jaloux, men gerne vil sikre dig, at hun stadig har tid til dig/jer, fordi du elsker det, I har sammen. Hvad tænker du mon om det?

Hvis du ikke har lyst til at tale med din mor, ansigt-til-ansigt, kan du prøve at skrive et brev. Du kan eventuelt følge denne skabelon. På den måde kan du fortælle din mor, hvad du føler, og det kan være, at det vil give dig noget afklaring, som jeg fornemmer, at du kunne have brug for som situationen er lige nu. Jeg håber, at du vil overveje den mulighed.

Og ellers er det, som du selv bringer på banen, omkring en snak med din søster, en rigtig god idé! Hvis du er nervøs for, hvad hun vil sige til dine tanker, kan du måske forsøge at føle dig lidt frem, og have følehornene lidt ude, når I taler om det. Måske kan du fornemme, hvad hun synes om det, inden du afslører, hvordan du har det med det. Hvad tænker du mon om det?

Jeg håber, at du kan bruge mit svar. Og du er altid velkommen til at skrive til os igen, hvis du har brug for andre eller flere svar.

Kærlig hilsen
BørneTelefonen

Trin for trin Byg et brev

Hvis det er svært at sige noget ansigt-til-ansigt, kan det være nemmere at skrive det ned. Her kan du bygge et brev, som du kan sende til den person, du gerne vil have til at hjælpe dig.

Skriv et brev, sæt ord på det, der er svært at sige. Vi har lavet en guide, der hjælper dig med at skrive de tanker ned, som er svære at fortælle.

sådan taler du med en voksen om det der er svært

Det kan være svært at vide, hvordan man skal starte snakken?

Måske du bekymrer dig om, at de bliver sure? Det kan være du er bange, eller føler du dig misforstået?

Vi har her samlet nogle gode råd til, hvordan du kan tale med en voksen.

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat